Minulla on iltavuoroviikko, eli töissä ja työmatkoilla menee klo 15-00.15 välinen aika. Innostuttiin vielä ilta(yö)lenkin päätteeksi tokoilemaan.

Carolla vire oli just kohdillaan, innokas ja haastoi leikkiin & halusi tehdä töitä. Bueno fiilis Carolla!

Seuraaminen -> hyvä paikka ja kontakti, häntä heilui koko ajan. Piti paikkansa hyvin, seuraamispätkässä käännökset oikealle ja vasemmalle. Ensimmäinen vasemmalle käännös meni niin, että Caro hypähti alta pois, kaksi seuraavaa hyviä. Paikalla käännökset ok, myös oikealle pari askelta -> hieno, tämä on opittu viime viikkoina. Myös vasemmalle liike suht hyvä, vaatii tarkkuutta. Juoksuosuus taisi unohtua...

Liikkeestä istuminen -> ei onnistunut ekalla, jäi seisomaan, sama myös toisella kerralla. Sitten vartaloapu ja toimi. Sen jälkeen kolme toistoa (ilman apuja), kaikki nappiin. Vaatii siis muistuttelua.

Luoksetulon stopit -> HIENOJA! Ei tehty täydellä matkalla, kun alkoi olla jo sen verran pimeää ja käytän seisomiseen käsimerkkiä. Napakat seisomiset, ei tepasteluja. Maahanmenot myös suht hyviä, reagoi heti, mutta hiukan etenee. Tehtiin vielä niin, että peruuttelin ja molempia stoppeja sekaisin. Hyvin erottaa ja silloin läsähtää nopeasti maihin.

Hiukan tehtiin myös kaukkareita, mutta minun pitää huomenna (siis tänään) vähän opiskella sääntöjä. Mietin, jos sittenkin se etupää pysyis koko ajan paikallaan... Tätä pitää vielä miettiä...

Carolla on viime aikoina ollut treenatessa hyvä vire. Se haastaa leikkiin jo heti, kun otan kaulapannan irti. Se hyppii vasten (mitä annan sen tehdä, kun on noin herkkä tapaus) ja on viime aikoina jopa repinyt lelua. Innokkuus näkyy heti liikkeissä, jotka ovat napakoita. ja nopeita. Caro on tietyllä tavalla teknisesti todella hyvä koira, se suorittaa liikkeet juuri oikein eikä melkein. Varsinkin seuraaminen on makean näköistä (vaikka itse sanonkin)... Nyt vain pitäisi ottaa ne hankalat liikkeet kunnolla treenattavaksi.

----

Vanin kanssa aloitin rennosti & rauhallisesti, mikä näkyi heti. Molemmat seuraamiset -> hyviä, nopeat perusasennot ja paikka pysyy. Ainoastaan juoksuosuudessa edistää, sitä pitää vahvistaa. Kokeessa on siis ylimääräistä painetta, kun menee sijaistoimintojen (=rauhoitteluun) puolelle homma. Kuskilta pää saatava kasaan :D Perusasentoihin kiinnitettävä huomiota, ovat vinoja.

Liikkeestä maahanmeno -> tipahti suoraan alas, mutta ennakoi perusasennon. Käskin maahan ja palasin uudelleen sivulle, malttoi maassa. Tätä muutama toisto.

Luoksetulo -> vauhdikas, mutta väljä edessä istuminen. Toistin tänne-käskyn ja tuli tiiviisti eteen. Ennakoi sivulle tuloa. Otettiin namilla eteen tulemista ja malttamista siinä.

Liikkeestä seisominen -> ei ongelmia, itse olisi kiinnitettävä huomioon omaan vartaloon, kun palaan koiran luokse (tuijottelen ja väännän omalla vartalolla koirankin kieroon).

Tuo nassikka (voihan sitä vielä nassikaksi kutsua) on aivan mahtava tokopakkaus. Intoa ja taistelutahtoa riittää. Se odottaa koko ajan käskyä ja tekee heti, kun sanotaan. Vaikka käy kovillakin kierroksilla, ei vuoda, vaan padottaa. Innoissaan kylläkin tarjoilee eri vaihtoehtoja, jos käy epävarmaksi. Leikittiin lopuksi lelulla ja siinä sivussa otettiin maahanmenoja ja seisomisia sekaisin. Tekee äärettömän nopeasti kaiken. Nyt kun vain saataisiin kokeisiinkin tuo rentous. Se johtuu aivan minusta, sillä jollain tavalla olen epävarma Vanin kanssa. En tiedä, mistä se johtuu. Välillähän se on aika hankala, ja kai olen koko ajan hieman varuillani Vanin kanssa. Se näkyy sitten selvimmin ryhmätreeneissä ja koepaikoilla. Pyrin "hallitsemaan" tilannetta liikaakin, mikä aiheuttaa koiralle ylimääräistä painetta. Kunpa tässä osaisi rentoutua... Koira kun on aivan älyttömän hyvä ja ihana :D