Jep, jep. Oltiin Kouvolassa puoli yhdeksän aikaan ja jo aamu näytti todella lämpimältä. Onneksi meillä kilpailunumerona kolmonen, eli aikas nopsaan päästiin kehään. Sieltä tulokseksi ALO2 pistein 151. Tuomarina toimi Tommi Varis. Tässäpä vielä koottuja selityksiä:

1. Luoksepäästävyys: 9 -> nousi seisomaan ja peruutti hieman, tuli kuitenkin moikkaamaan tuomaria ja antoi hyvin silitellä ym.

2. Paikalla makaaminen: 8 -> ennakoi perusasennon ja siitä lähti vähennykset. Muuten paikkamakuussa oli katastrofin ainekset. Heti alussa ykkösnumerolla kisannut koira meni kakkoskoiran luo ja ajoi sen liikkeelle. Siinä vaiheessa kirosin pariin otteeseen, koska olin varma että ajaa Vanin ylös. Onneksi omistajat kytkivät molemmat ajoissa. Sen jälkeen Vanin toiselle puolelle jäänyt koira, eli siis nelonen alkoi haukkua ja haukkui varmaan sen 1,5 minuuttia. Vani vain katseli muualle ja yritti olla huomaamatta viereistä koiraa. Todella upea paikkamakuu, harmittavasti pisteitä rapsahti tuosta perusasennon ennakoinnista.

3./4. Seuraamiset: molemmat 7,5 -> ei hyvä, ei hyvä. Irtoaa sivuunnassa, ei tee peruasentoja, toisin sanoen siis haahuilee, into / vire puuttuu.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8 -> kaksoiskäsky (myös vartaloapua) maahanmenoon.

6. Luoksetulo: 7 -> jäi eteen seisomaan, kun annoin sivulle käskyn, siirtyi tiiviiseen edessä istumiseen. Loppuperusasento jäi siis puuttumaan.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8 -> irtosi valmistelevassa osuudessa sivusuunnassa, pysähtyi kuin seinään. Sen perusteella tuomari oli omien sanojensa mukaan antamassa jo kymppiä hienosta stopista, neiti kuitenkin päätti luikkia alta pois, kun yritin palata sen sivulle. Meni istumaan "jossain" :(

8. Estehyppy: 6 -> hmmmm, ennakoi hypyn ja ennakoi perusasennon, nasahti hienosti seisomaan, tuomari vain totesi, että koira suoritti koko liikkeen ilman ohjaaja. Oh, really :D ?!

9. Kokonaisvaikutus: 8 -> koira osaa liikkeet, mutta paras osaaminen jäi puuttumaan, myös vire saisi olla parempi.

Nyt on tehtävä jotain Vanin motivaation palauttamiseksi. Tuntuu, ettei sillä ole intoa tehdä kokeessa liikkeitä. Tähän täytyy pureutua, alokkaassa jatketaan kuitenkin. Ei aiota siirtyä näillä ykkösillä avoimeen. Koulari haetaan...