Tänään ehdittiin ottaa pikatokot ennen kuin lähdin iltavuoroon. Lämmin sää, mutta tuulinen.

Caro ekaksi kehään. Sen kanssa:

ruutua: hyvin toimii kosketusalustalla, etenee suoraan ja menee maihin ruudun keskellä heti käskyn kuultuaan. Otin kosketusalustan pois ja hieman empi, menin lähemmäksi ja saatiin siitä noin viisi onnistunutta toistoa. Nami lensi aina kun paikka oli oikea ja meni maahan. Sitten taas kosketusalusta ruutuun ja pidennettiin matkaa n. 15 metriin. Eka kerralla kurvasi minun eteen ja meni maihin... Hmmm. No sitten koira uudelleen sivulle ja siitä lähetys, ruutu löytyi ja meni maihin. Tätä pari kertaa ja jätettiin hautumaan.

seuraamista: tässä otettiin liikkeellelähtöä, eli pari askelta ja palkka. Lisäksi vedätin namilla ja hain innokkuutta tekemiseen. Namivedätyksellä myös käännöksiä jne. Paikalta oikealle siirtyminen on hyvä, samoin paikalla käännökset. Niissä innokkuutta. Nyt huomaa sen, että niistä on palkkaa tullut. Normaaliseuraaminen on vähän sellaista humputtelua, sen takia otettiin tuota liikkeellelähtöä -> että paikka pysyisi liikkeellelähdössä.

tasamaanouto: innokas, ei kapulan pyörittelyä suussa, hyvä luovutusasento.

Sitten Vani kehään. Sen kanssa kokeilin tänään liikkeitä kokonaisina niin, että palkka tuli aina liikkeen jälkeen.

seuraaminen kytkettynä: kaikki kunnossa, jopa juoksuosuus. Jes! Palkkasin lelulla.

seuraaminen irti: äänteli alussa lelun perään, odottelin "vaikenemista" ja sit vasta liikkeelle. Seuraamisen loppupuolella pientä edistämistä & väljyyttä. Paransi, kun tein pysähdyin ja jatkoin matkaa, eli tuli perusasento väliin -> joutui hakemaan paikan uudelleen. Ääntely johtui selvästi lelusta, kun kiihtyi. Mutta siitä en ala nyt itse painetta ottamaan, kun hiljeni tosi nopiaan. Oli siis vain pari vinkaisua.

liikkeestä maahanmeno: hyvä valmisteleva osuus, nopea maahanmeno, ei ennakoinut perusasentoa. Perusasentoon nousussa pompsautti takamustaan, eli liikkui hiukan eteenpäin. Vapautus ja palkka.

luoksetulo: meinasi lähteä mukaan, mutta jäi kuitenkin istumaan. Pieni nytkähdys siinä oli. Suora eteen istuminen, mutta aavistuksen väljä. Nopea sivulle tulo ja nyt suoraan. WAU!

liikkeestä seisominen: hyvä seuraaminen, pysähdys, mutta kun käännyin takaisin koiran luokse niin, oli istumassa. Mitäh?! Höpöttelin siinä, että nyt meni väärin ja otettiin uudelleen. Siinä ei mitään ongelmia.

Loppuun kauheasti kehuja ja vähän riekuttiin noutokapulan kanssa. Vaikka käy kiihkeänä, ei saalista kapulaa tai "törmää" siihen jaloillaan, vaan nappaa nopeasti suuhunsa. Palauttaa sen minulle käsiin seisoen, koska en ole opettanut Vanille vielä luovutusasentoa.

Kun keräilin tavaroita pois, tytöt odottivat paikkamakuussa. Molemmat heittivät lonkalle, muuten ok. Nostin Vanin ekaksi istumaan ja Caro pysyi maassa. Vanille paikkakäsky ja Caro ylös. Sitten toistin paikkakäskyn ja tehtiin noin puolen minuutin paikkaistuminen. Kävin piilossakin, eikä mitään ongelmia.