Herätys kello 5.30 ja töihin menin puoli kahdeksaksi, että pääsisin ajoissa Elimäen tokokokeeseen. Kotona olin puoli neljältä ja heti neljältä päästiin liikkeelle. Oltiin Elimäellä puoli kuuden aikaan ja kuuden aikaan repesi taivas. Vettä tuli kaatamalla ja kehä alkoi yksilösuorituksilla puoli seiskan aikaan. Joskus puoli kahdeksan aikaan oli tuomari Ossi Harjula arvostellut yhdeksän koirakkoa (yhteensä meitä oli 21) ja ilma selkeni. Harjula arvosteli todella tarkasti ja antoi pitkästi neuvoja kisaajille. Jokainen sai taatusti rahalle vastetta ja vinkkejä jatkoon :D

Paikkamakuut otettiin kolmessa erässä ja me oltiin viimeisessä. Kaksi aikaisempaa paikkamakuuta olivat aika rauhattomia, koiria nousi ja jotkut jopa jahtasivat toisiaan. Oma pää keräsi näistä painetta, mutta alku oli hieno omalta osalta:

1. Luoksepäästävyys: 10 (x1) - JES! Istui rauhallisesti ja antoi koskea sekä käsitellä. Upeeta!

2. Paikalla makaaminen: 9 (x3) - Katseli muualle, mutta meni nopeasti maahan. Rauhallinen makuu , yksi piste tippui siitä, kun ei noussut ekalla perusasentoon.

Näiden jälkeen odoteltiin taas ja joskus ysin jälkeen päästiin tekemään yksilöliikkeet. Riekutin Vania lelulla hetken ja vire oli hyvä. Mutta sitten päästiin kehään...

3. Seuraaminen kytkettynä: 7,5 (x2) - Irtosi sivusuunnassa. Alkoi aika alussa. Jotenkin väistelee minua, ei tee tätä treeneissä. Painetta siis löytyy koetilanteesta.

4. Seuraaminen taluttimetta: 8 (x4) - Aika lailla samanlainen kuin edellinen, mutta tiivimpää.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 (x2) - Nasahti maahan vikkelään, mutta taas kaksoiskäsky perusasentoon. Perskules.

6. Luoksetulo: 8 (x3) - Hyvä edessä istuminen, mutta kun annoin sivulle -käskyn, niin meni MAAHAN. Todella outoa. Toisella käskyllä meni sivulle.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 (x2) - Napakka seisominen, mutta jälleen sama "ilmiö" kuin edellisessä kokeessa. Kun palasin sivulle, väisti. Ehkä tuomari olisi voinut tämän arvostella ankaramminkin.

8. Estehyppy: 8 (x2) - Ennakoi istuminen. Mutta onpa tämä puoli kunnossa avointa varten :D

9. Kokonaisvaikutus: 8 (x1) - Tämä oli just meidän kokonaisvaikutus.

Yhteensä siis 168 pistettä, TK1-koulari ja neljäs sija 21. koirasta. Vain viisi koirakkoa sai ykköstuloksen tuossa sateessa ja ympäristössä. Me aletaan hioa nyt avoimen liikkeitä. Kokeenomaisia treenejä on pystyttävä tekemään, koska kokeissa näyttää ilmenevän tuollaisia "pikkujuttuja", joista lähtee ihan turhaan pisteitä. Seuraaminen on mietittävä uudelleen, mikä on nyt vaikeeta, kun treeneissä toimii. Mutta haasteita vaan ja nyt on yksi todellinen työvoitto saavutettu. Vanilla näytti kyllä olevan kehässä ihan mukavaa, taisi olla hupaisaa hauskuuttaa yleisöä :D Miun tyttö. Niin, ja oma pää on kyllä kehittynyt. Homma ei leviä, jos yksi liike menee piloille. Nyt pystyy jatkamaan ja kokoamaan pään seuraavaa liikettä varten. Joten maailma, here we come :D