Syys-lokakuun vaihteessa muutamme Lappeenrantaan. Teimme päätöksen maanantaina ja saimme isolla mäihällä saman päivän aikana vuokra-asunnon Lappeenrannasta. Muutamme kaksikerroksiseen rivitaloon, missä on 3h+k+s sekä pieni piha. Yhteensä 81,5 neliötä tilaa :D Nyt meneekin syyskuu pakatessa, etenkin kisat ovat nyt tauolla. Treenaamassa käydään, kun ehditään. Lokakuun alusta alkaen ovatkin sitten tosi lyhyet treenimatkat, eli silloin päästään treenaamaan kunnolla.

Käytiin tiistai-iltana tokoilemassa Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen tunnilla. Molemmat koirat oli mukana ja Vanin otin ekana kehään. Sen kanssa ensin paikkamakuu, rivissä noin 10 koiraa. Meni maahan lonkalle, missä pysyi koko paikkamakuun ajan. Vähän haistelua, siis ilmasta otti vainuja. Ei mikään ihme, kun ei olla koskaan aiemmin käyty kyseisellä kentällä. Aikaa taisi olla se 2 min., olin siis näkyvillä. Palkka maahan, ei ennakoinut perusasentoa. Istumaan nousi ekalla käskyllä. Sen jälkeen ryhmä jaettiin kahtia ja me aloitettiin hypyllä. Sanoin jo heti aluksi, ettei olla vielä treenattu avoimen hyppyä. Siinä jutellessa Vani hyppeli jo kolme kertaa esteen yli. Taisi olla vähän wirtaa... Sitten käskyn kanssa ja meni kolmesti maahan esteen takana. Öhöö. Sit palkkasin istumisesta ja sitä muutama toisto. En tiedä, mistä tuo maahanmeno tuli. Pitää vaan treenailla, tosi innokasta oli hyppiminen muuten. Ja kouluttajakin huomasi sen ;) Tuon jälkeen vein Vanin autoon ja tein Caron kanssa hyppynoudon, ensimmäistä kertaa sitten tammikuun. Joo-o, on vähän taukoa tullut ohjatuista treeneistä ja kun ei ole ollut hyppyestettä jne. miljoona selitystä. Hyppy nopea, saalistusta kapulalla, meinasi kiertää esteen takaisin tullessaan, mutta muisti sitten, mistä pitää tulla takaisin. Hyvä perusasento ja luovutus. Jätin tähän. Carolta hieno suoritus pitkän tauon jälkeen ja vielä vieraalla kentällä. Noudossa meinaa ottaa painetta.

Sitten siirryttiin toiseen "pisteeseen", missä aiheena idari. Caro pääsi aloittamaan. Ollaan viime aikoina tehty pelkkää istumista ja se näkyi. Istui seisomisen. Kävin nostamassa seisomaan. Pysyi hyvin seisomassa kierroksen ajan. Istuminen nappiin ja rauhallinen odotus. Maahanmenossa tarvitsi toisen käskyn, hyvä odotus. Seuraaminen oli mukavaa, hyvät käännökset, yhdessä kohtaa irtosi sivusuunnassa, mutta palasi takaisin oikealle paikalle. Caron vein tämän autoon ja Vani tilalle. Eipä olla Vanin kanssa tehty idaria, mutta seisominen tosi napakka. Sanoin kerran paikka-käskyn, kun kiersin rinkiä. Ei tepastellut, palkkasin seisomisesta. Istumisen tein perusasentoja ja annoin paikka-käskyn. En vielä halua sekoittaa istumista muihin jättäviin. Maahanmeno nasakka ja rauhallinen odotus. Hyvää seuraamista. Ainoa moite oli se, että olisin voinut tehdä kulmat tiukemmin.

Nuo kaksi harjoitusta olivat tunnin teemana. Vanin kanssa tehtiin vielä luoksetulon stoppia, lyhyt matka ja palkkana lelu. Nyt ei ollut vaanimista, vaan vauhdikkaasti tuli kohti ja pysähtyi kssss-käskyllä+käsimerkillä, nopea lelupalkka. Tätä kolme toistoa ja pari vauhdikasta luoksetuloa ilman stoppia. Lyhyeltä matkalta eteen istumisia lelupalkalla. Kivaa menoa! Caron otin vielä autosta ja ruutua. Ruudussa kosketusalusta, innokasta meininkiä, mutta veto saisi olla vielä kovempi. Kerran luoksetuloa ja tosi hienot stopit, ei hinkattu yhtään, kun näyttää hyvältä. Matkaa n. 20 m. Ja pari kertaa viidestä metristä maahan-seiso -nousu. Hyvä!