Iltavuoroon meno, joten tokoteltiin päivällä yhden maissa. Paikkana läheinen helluntaiseurakunnan hiekkaparkkis, missä ei ole aiemmin käyty. Koirilla, öh, hiukka virtaa.

Caron kanssa aloitin. Tänään oli teemana istuminen, luoksetulosta seisomisen stoppi ja ruutu. Ja joitakin tunnarin alkeita.

Liikkeestä istuminen: tehtiin aluksi niin, että namivedätyksellä istuminen. Hain nopeutta istumiseen, vaikkei siinä ole ongelmaa ollut. Nasahtaa istualleen, eikä sekoita muihin käskyihin. Tehtiin myös temppuja ja niiden seassa kävi istu-käsky. Hienosti intoa, ei jankattu pitkään, kun meni hyvin. Pari kokonaista niin, että palkkasin heti istumisen, jatkoin matkaa ja palasin taakse. Ekalla kerralla lähti perään, eli ei hiffannut että tehdään kokonaista. Toisella oli käskyt kohdillaan, ja tosi hieno liike.

Luoksetulon stoppi: tätä riekkumisen yhteydessä. eli lyhyeltä matkalta ensin käsimerkkejä, reagoi heti. Sitten jätin joko istumaan tai maahan, kutsuin luokse, ei pitkää matkaa. Hyvin stoppaa, jokaisella kerralla, riekutuksia palkaksi ja lopuksi nami. Hyvin nostaa virettä. Tämän jälkeen laitoin Caron tauolle ja tein Vanin kanssa.  Tauon aikana Caro kaivoi varmaan puolimetrisen kuopan ja oli nenä aivan hiekassa. Oli täpinöissä, kun tehtiin vielä ruutua.

Ruutu: tein ruudun niin, että Caro näki. Tänään ei ollut ruudussa mitään. Päästin Caron irtaalleen ja ajattelin laittavani sen istumaan ja käyväni taputtelemassa ruutuun. Hetsasin neitiä sanomalla ruutu, ja sehän pinkaisi sinne vaikka oli ihan vinossa ruutuun nähden. JA HAKI RUUDUN KESKIKOHDAN, mä olin ihan pihalla, huusin jes, koira jäi seisomaan, kehuin ja kutsuin luokse (kun en muuta osannut sanoa). Wau, se on tainnut tajuta ruudun idean. Sitten jätin istumaan, taputtelin ruutua ja annoin varastaa ruutuun. Parilla kerralla haki minusta katsottuna ruudun vasempaa laitaa, mutta jäi seisomaan sisäpuolelle. Nyt kehuin seisomista. Tehtiin myös pari ihan läheltä, niin että palkkasin heittämällä nakin. Ja jätettiin hautumaan tämä.

Tunnari: Tätä lähinnä niin, että heitin kapulan ja Caro haki sen pureskellen... Onpa ainakin intoa.

Caro on nostanut viime aikoina virettään hyvin. Haastaa minua, palkkaa itseään myös riekkumalla (eli ei tartte aina namia, suulliset kehut ym. iloittelu palkkaavat), tarjoaa juttuja myös itse eikä anna treenin jälkeen kytkeä itseään :D Saa hepulin, kun tekisi mieluummin tokojuttuja. Ihanaa!!!

***

Vanin kanssa tehtiin myös kahdessa erässä juttuja. Ensin lelupalkalla otettiin maahanmenoja ja seisomisia, peruutellen molempia ja sitten sivulla (lelu koko ajan näkyvillä, ei seuraamista mukana). Maahanmenot onnistuivat, vaikka kävi TOSI kuumana. Malttoi kuunnella käskyn eikä vain jäänyt tuijottamaan lelua. Seisomiset olivat vähän hitaampia, eli pientä tepastelua. Mutta kehuin hirveästi. Meillä on viime aikoina ollut sitä ongelmaa, että vaadin Vanilta liikaa enkä ole tyytyväinen oikein mistään. Nyt pyrin jättämään koiralle tosi hyvän olon ONNISTUMISISTA. Ja meillä oli hauskaa. Eka rykäisy oli vain tätä hassuttelua.

Lisäksi Vanin kanssa tehtiin ruutua. Ekalla kerralla ruudun keskellä oli lelu, annoin varastaa sille, huimasti kehuja, jäi ravistelemaan lelua ruudun keskelle ja naksautin siitä. Sitten toisella kerralla kävin taputtelemassa ruudun keskeltä, lelu taskussa. Annoin varastaa, ja ampaisi suoraan keskelle, huusin hyvä ja kääntyi minun suuntaan ja jäi paikalleen. Siitä kehu ja lelu lensi. Yritin toista samanlaista, lähti etenemään hyvin ruudulle, mutta sanoin kesken kaiken hyvä. Vani kääntyi puolivälissä katsomaan, että tähänkö?! Tyhmä minä, sanoin uudestaan ruutuun ja hömpötteli sitä kohden. Oikeassa paikassa taas kehut ja lelu lensi. Kolmannella kerralla eteni vähän hitaammin, mutta haki keskikohdan. Viimeisellä vein lelun keskelle ruutua ja lähetin siihen. Nyt pitää muistaa se, että Vani reagoi nopeasti käskyihin. Olisi muistettava antaa se työrauha.

Tänään onnistuin Vanin kanssa siinä, etten yrittänyt tehdä kaikkea valmiiksi. Kehuin pienemmistä onnistumisista ja tekeminen oli iloista. Tämä on muistettava jatkossakin ;D