Heräsin jo puoli viideltä, kun eka juttukeikka alkoi kuudelta. Kotiin päästyä oli pakko nukkua tunti ja sen jälkeen raahauduttiin Virojoelle treeneihin. Siellä sattui kouluttamaan puolustusvoimien sotakoiraosaston koiranohjaaja.

Vanin kanssa harjoiteltiin hänen silmien alla seuraamista. Hän opasti kiinnittämään huomiota kontaktiin. Jos se putoaa, kannattaa koiraa muistuttaa heti. Jos homma paranee, kehut pikaisesti. Lisäksi käännökset yms. muutokset seuraamisessa pitävät kontaktia yllä. Onpa tämä ollut tiedossa jo pitkään, mutta jotenkin kaavamaiseksi on tuo treenaaminen mennyt. Tänään seuraaminen oli tosi hyvää, kontakti palautui nopeasti kun muistutin. Taidan ottaa käyttöön sanat "tarkasti nyt", jos kontakti häviää.

Muut liikkeet Vanin kanssa -->

Liikkeestä maahanmeno: tosi hieno, tehtiin kokonaisena.

Luoksetulo: pari kertaa niin, että jätin lelun takapalkaksi, lyhyt matka. Ksss käskyllä pysäytys+käsimerkki, ja vapautus pysähdyksen jälkeen. Ok. Yksi luoksetulo läpijuoksuna, ei ennakointia.

Liikkeestä seisominen: ekalla kerralla pyörähti ympäri, kun palasin koiran luokse. Taisi olla liikaa virtaa, sillä käytin koiran välillä autossa ja otin sit uudelleen. Toisella kerralla hyvä pysähdys ja kesti taakse menon + paluun, palkka seisomisesta.

Ruutu: ekalla kerralla palkka, eli lelu ruudussa. Hyvin meni ruutuun, jotain ihme närppimistä lelun kanssa. Huusin luokse. Sitten jätin Vanin istumaan, menin itse ruutuun ja huusin sen ruutuun. Leikki ruudun sisällä.

Caron kanssa aloitettiin ruudulla. Vein ruutumerkit paikalleen niin, ettei Caro nähnyt. Ruudun keskellä kosketusalusta. Sen jälkeen otin Caron autosta, jätin istumaan ja kävin ruudussa. Sen jälkeen lähetys. Kiersi kaksi kertaa vasemman kautta ruutuun. Kolmannella suora eteneminen, siitä hurjasti palkkaa. Mentiin lähemmäksi ruutua ja siitä lähetyksiä, tosi kivoja, menee hyvin maahan ruudussa. Pari kertaa myös ruudun loppuosa, eli luoksetulo sivulle. Nämä jees!

Nouto: ei saalistusta, ravilla kapulan luokse ja takaisin. Ei niin innokas kuin aikaisemmin, siisti nouto.

Luoksetulo: ennakoi molemmat stopit. Sen vuoksi läpijuoksuja niin, että lähdin koiraa karkuun.

Idari: seisominen hyvä, istumiseen tarvitsi kaksi käskyä, maahanmeno ok.

Kaukot: maahan-seiso, pidennettiin matkaa noin 10 metriin, hienosti nousee, ei liiku. Nyt vain muita vaihtoja treenin alle.

Vani oli jälleen oma innokas itsensä. Seuraamisiin olen erityisen tyytyväinen, kun ei aloittanut pelleilyä liikkurin kanssa. Itseä jännitti uusi "kouluttaja", mutta paine ei heijastunut koiraan. Carolla ei vire aivan kohdillaan, teki kyllä mutta vähän laiskasti. Lisäksi reagoi treenin loppuvaiheessa ääniin.