Pari treenikertaa on jäänyt kirjaamatta, mutta aika samoja juttuja ollaan tehty kuin alla...

Raviradalla jo tein vähän tokoa agivuoroa odotellessa, mutta kotimatkalla kierrettiin Virojoen koulun kentän kautta. Siellä muut lopettelivat agitreenejä, joten saatiin mukavaa häiriötreeniä.

Otin ekana Caron autosta ja sen kanssa aloitin luoksetulon stopeilla, takapalkka purkissa ja kansi kiinni. Ensimmäisellä kerralla seisominen hiukan hidas, maahanmeno ok. En palkannut, vaan otettiin uudelleen. Caro nostatti kivasti kierroksia. Sitten täpäkät stopit ja neiti takapalkalle häntä heiluen. Tämä liike alkaa olla kivassa kuosissa... Sitten noutoa, ensimmäisessä hieno kapulan nosto, ei saalistusta, menee laukalla, mutta takaisin ravilla. Väljä luovutus. En palkannut, mikä nostatti taas kierroksia. Seuraavassa olikin sitten saalistusta, mutta laukalla takaisin ja ihan ok luovutus. Lopuksi vain kapula suuhun ja rauhoittumista sen kanssa... Kaukkareiden m-s niin, että namipurkki takana. Ekalla nousi hyvin seisomaan, mut pyörähti seisaaltaan namikipolle. Koira uudestaan maahan ja siitä seisominen. Hienoja toistoja useampi. Yritin myös maasta istumaan nousua, mutta ennakoi seisomista. Kävin koiran luona ja käskin istumaan, siitä sitten kokeilin up-käskyllä i-s vaihtoa. Aika kivasti teki, kyllä nämä vaihdot alkavat pikkuhiljaa mennä Carolla kaaliin. Lisäksi seuraamista idarin muodossa. Seisominen hieno :D, istumisessa tarvitsi toisen käskyn (tarjoilee seisomista, kun siitä tehty niin kiva juttu tuon luoksetulon kautta, eli istumisesta pitäisi tehdä yhtä mukavaa), maahanmeno hiukan hidas. Seuraaminen hyvää, vähän saisi tiiviimpi olla, mutta ehkä se ei voi olla niin tiivis kuin Vanin kanssa. Lisäksi tehtiin temppuja, sivulletuloja, paikallakäännöksiä ym. nakkipalkalla ja hyvällä mielellä. Hyvä treeni, jäi mahtava fiilis tuosta kettulaisesta :D

Sitten Vani kehiin ja sen kanssa aloiteltiin seuraamisella. Tein käännöksiä, rytminvaihdoksia yms., että kontakti pysyisi ja edistystä tässä näyttäisi tapahtuvan. Reagoi ympäristöön aina vilaisemalla, mikä pitäisi saada pois. Ts. häiriötreeniä erilaisissa paikoissa tosi paljon. Mukavaa päästä Lappeenrantaan, kun siellä tuonkaltaisia paikkoja on vähän enemmän. Palkkasin motskulla, minkä näytin ennen liikettä. Liikkeen jälkeen rauhallisempi leikitys kuin aikaisempi, eli kehuin matalalla äänellä ja vain pikkaisen taistelin vastaan. Tämä oli oikeastaan parempi kuin kauhea riekutus, tuntui neiti keräävän virtaa paremmin. Myös irti -käsky matalalla äänellä ja rauhallisesti. Liikkeestä maahanmenossa lähti hiipimään kaksi kertaa minun perään, mitähän ihmettä tämä nyt tarkoittaa? Menee upeasti maahan, mutta nousi perään heti. Olikohan syynä taskussa ollut motsku, ei siis malttaisi pysyä maassa... Noh, kolmannella kerralla teki hienon, kokonaisen liikkeen. Luoksetuloissa en edes jaksanut kokeilla stoppia, vaan tyydyttiin tekemään eteen istumisia läheltä ja yksi alokkaan luoksetulo. Luoksetulossa oli niin paljon vauhtia, että pompsahti vinosti eteen. Eli lisää paikan vahvistamista. Myös liikkeestä seisomisessa ongelmia, kääntyi katsomaan minua - JÄLLEEN- kahdesti, kun menin taakse. Sanoin vaan höpöhöpö ja kokeilimme uudelleen. Vahvistin seisomista paikka-käskyllä. Loppuun vielä noutoa, josta taitaa tulla oikea murheenkryyni. Jouduin viime treenissä kotona ärähtämään neitoselle, kun se päätti lähteä kesken noudon ohimenneen koiran luokse (ts. oli menossa sen päälle). Tämän jälkeen kokeilimme noutoa uudelleen ja Vani paineistui selkeästi. Ajattelin, että se menisi ohi, mutta kyllä sitä painetta oli tänäänkin. Tein kaksi "noutoa" niin, että annoin Vanin varastaa kapulalle ja palkkasin lelulla, ensimmäisellä kerralla kapula jäi matkalla ja toisella toi minulle asti. Hyvät leikit, mutta en tiedä muuttuiko sitten oma käytös epävarmemmaksi vai mitä. Heitin kapulan ja Vani jäi vaan tuijottamaan sitä. Yritin innostaa sitä, mutta motskukaan ei enää näyttänyt mukavalta... En jäänyt nyt hieromaan liikettä, koska täytyy myöntää, että pari kertaa olen yrittänyt liikaa tehdä tuota noutoa. Tämä tilanne on täysin minun vika, mihin pitää löytää ratkaisu. Jos jollain on hyviä vinkkejä tällaisen lukon aukaisemiin, niin mielelläni otan niitä vastaan... Loppuun vielä namilla sivulletuloja yms., että jäisi KAMALAN kapulan jälkeen parempi mieli.