Lappeenrannan Agilityurheilijat ry:n jäsenille järjestettiin koulutusohjaajakurssi. Osallistuin Vanin kanssa harjoituskoirakoksi. Ensimmäiseksi kokeiltiin tällaista harjoitusta:

1985006.jpg

Tässä oli siis hämynä tuo putki. Vani pysyi hyvin ekan esteen takana eikä mitään ongelmia. Tavoitteena oli vetää koira omalla liikkeellä pois putken suusta. Yritti hakea putkea, mutta otti käskytyksen vastaan. Kakkosesteelle työntö. Ei ongelmaa. Sitten sama toiselta puolelta, eli tuon ykkösesteen viereiseltä esteeltä aloitettiin ja mentiin tuonne vasemmalle yläviistoon. Tässä tuli ongelmia esteen takana olemiseen, eli kaksi kertaa nousi. Sitten apukouluttaja piti pannasta. Hyvin hyppäsi ekan, mutta pudotti seuraavan esteen. Syynä se, etten saattanut tarpeeksi esteelle vaan jäin taakse. Toisella kertaa jatkoin omaa liikettä ja ok!

Seuraava harjoitus oli vähän pidempi.

1985045.jpg

Tarkoituksena oli ohjata koiraa ykkös- ja kakkosesteen vasemmalta puolelta ja työntää koira putkeen. Apuohjaaja piti jälleen Vanista kiinni. Tosi hieno suoritus. Nelos- ja vitosesteen ohjasin tästä katsottuna esteiden oikealta puolelta. Ja vauhtia oli -- hurrrjasti. Sama harjoitus tehtiin myös toisella tavalla, eli niin että jäin itse aluksi ykkös- ja kakkosesteen oikealle puolelle ja siitä työn putken toiseen päähän.  Tosi hieno tämäkin, nelos- ja vitosesteen ohjasin tästä katsottuna vasemmalta puolelta.

Jäätiin juttelemaan harjoituksen jälkeen siitä, että ongelmana on tällä hetkellä se, ettei Vani pysy ensimmäisen esteen takana. Se aiheuttaa minun epävarmuutta jne. Saatiin vinkkejä paikalla pysymiseen. ja muuhunkin ohjaamiseen. Mulla on kuulemma hieno agikoiran alku, kunhan hallinta saadaan kuntoon ;)