On niin pimeetä ja märkää, kun pääsee töistä. Sen vuoksi ollaan treenailtu paljon myös sisällä perusjuttuja, eli molempien kanssa kaukokäskyjä, noutoja ja luoksetulon stoppeja. Eilen oli niin mukava sää illalla, että lähdettiin yhdelle valaistulle hiekkakentälle. Siellä ollaan käyty aiemminkin, kiva paikka, mistä löytyypi myös piilo paikkamakuuta varten. Kuiva sää ja alusta...

Caron kanssa aloitin.

Luoksetulo: ohjaajan näköä pitäisi ihan ensimmäiseksi parantaa :D Annan käskyt aivan liian myöhään, nyt sitten apuohjaaja (=Niko) laitettiin seisomaan merkin kohdalle, että tajuisin antaa ne käskyt oikeaan aikaan. Ekalla seisominen tapahtui viiveellä, sitten pari napakkaa lyhyemmällä matkalla (ts. harjoittelin sitä käskyn antamista oikeaan aikaan). Sitten maahanmenoja, niissä Caro etenee samalla kun menee maate. Tekniikka hiottava vielä paremmaksi.

Seuraamista: käännöksiä molempiin suuntiin, ok, täyskäännöksessä aivasti ja jäi jälkeen, mut tuli heti sivulle, perusasennot hyviä, juoksuosuus ok. Vire ja into kohdillaan. Lisäksi kokeilin myös siirtymää oikealle, siinä pomputteli, eli vaatii hiomista namilla. Seuraamisessa tein myös yhden liikkeestä istumisen, hieno!

Ruutua: Namialusta ruudussa. Ekalla matkaa oli n. 10 metriä, meni oikeaan kohtaan, mutta reagoi hitaasti maahan-käskyyn. Sitten uusiksi pidemmällä matkalla ja muutin äänensävyn napakammaksi. Se autto, hyviä maahanmenoja ja paikka pysyy keskellä ruutua, joskus saattaa olla vähän vinossa siellä. Viimeisellä Niko otti salaa namialustan pois, ruutu löytyi siitä huolimatta, matkaa n. 20m. Kävin palkaamassa ruutuun ja siitä vielä harjoiteltiin loppuosaa. Lähtee heti ekalla käskyllä ja vauhti on kova, seuraamispaikkaa pitää vielä tässä vahvistaa, nyt meinasi vauhdin takia tulla liiaksi eteen, eli edistää loppuseuraamisessa.

Noutoa: heitin kapulan tosi pitkälle. Silloin ilmenee urinaa, eli kiihtyy ja saalistaa kapulaa. Lisäksi tulee vino luovutusasento. Tehtiin siis lyhyemmillä matkoilla, ettei kiihtyisi liiaksi (meidän akka, joka inhosi aikanaan kapulaa :D )... Samalla myös luovutusasennot paranivat, eli tiivistä ja suoraa.

Vani jatkoi...

Luoksetulo: Ensimmäistä stoppia yritin niin, että annoin käsimerkin + suullisen ja heilautin lelua eteenpäin. Pysähtyy, mut hiippii sitten. Kokeilin takapalkkaa, eli koira istumaan ja lelu taakse. Saatiin kolme onnistunutta toistoa, lähti vauhdilla luokse, mutta stoppasi käsimerkillä ja suullisella heti, nopeasti vapautus taakse. Keskimmäisellä tein niin, että kutsuin stopin jälkeen luokse ja otin eteen istumaan, mistä vapautus lelulle. Tästä on hjyvä jatkaa ;)

Seuraamista: käännökset molempiin suuntiin, täyskäännös, juoksuosuus, perusasennot. Minun mielestä hieno kontakti eikä paikkakaan seilannut. Kerran kehuin välissä, eli kestävyyttäkin tuntuu tulevan liikkeeseen. Pitkästä aikaa ei suurempaa moitittavaa neidin seuraamisessa!

LM: ensimmäisen seisoi, äänensävy oli väärä (huomasin sen heti). Sit matalampi käsky ja lösähti maahan. Perusasennossa hiukan eteenpäin pompsahdusta.

LS: Ok!

Noutoa: tein kerran niin, että heitin kapulan ja annoin käskyn. Noh, Vani kävi moikkaamassa Nikon, joka keräsi ruutu ym. merkkejä pois kentältä. Eli tässä näkee, että noudossa on sitä perkuleen painetta. Päätettiin tehdä niin, että Niko juoksee kentän toiseen päähän kapulan kanssa ja mie pidän koiraa. Vani ulvoi Nikon perään, päästin sen lopuksi Nikon luokse, joka palkkasi kapulalla, eli revitteli jne. Sen jälkeen Vani juoksi meidän väliä ja piti tosi hyvin kapulaa, juostiin eri suuntiin ja annettiin Vanin tarjota sitä kapulaa. Jos tarjosi, niin revittiin palkaksi. Jätettiin tähän.

Loppuun tein vielä molempien kanssa paikkamakuun. Eli molemmat yhtä aikaa makuulle ja itse painuin piiloon. Kävin välillä palkkaamassa ja kiertelin kenttää, lisäksi Niko aiheutti pientä häiriötä. Hyvin pysyivät. Vanilla hieno perusasento, samoin Carolla, joka kesti Vanin perusasennon emsin.