Lähdettiin kaatosateeseen treenaamaan tokoa. Ehdittiin kastua lenkillä, mikä tehtiin ennen treeniä :( Paikkana oli Agrimarketin asvalttikenttä. Mukana olivat myös Anne ja australianpaimenkoirat Oona Välkky, Tiina ja kelpiepojat Warma ja Arwo sekä Kirsi ja bordercollie Keira + belgianpaimenkoira tervueren Mutka.

Aloitin Vanin kanssa. Ja sen pää pyöri alussa kuin pöllöllä. Ei voinut pieneen päähän mahtua se, että samalla kentällä voi treenata muitakin. Nyt huomasin selvästi sen, ettemme ole tehneet treenejä häiriössä. Aluksi yritin saada kontaktin namilla, mutta sitten muistin, että sattuihan se motskukin matkaan. Sillä sain Vanin huomion itseeni.

Seuraaminen: välillä kontakti tippui -> vilkuili muita, parani loppua kohden, eli samaa tahtia keskittymisen kanssa.

LM: nyt jäi kahdella ekalla seisomaan, en tiedä, tökkiikö äänenpaino. Sitten pari sujuvaa heittäytymistä märkään maahan.

Luoksetulo: lelu jäi takapalkaksi, kolme tosi hyvää stoppia, kahdella ekalla vapautus seisomisesta suoraan lelulle, kolmannella pyysin luokse ja istumaan eteen -> edessä istuminen oli vino, suoristi ja siitä vapautus takapalkalle, ei siis perusasentoa.

LS: OK!

Kaukokäskyt: Näitä tehtiin hyvin läheltä ja naksun kanssa. Tekniikkaa siis haetaan.

Treenin lopussa tehtiin paikkamakuu: Vani tuijotteli muita ja nosti kierroksiaan, kun mentiin omalle paikalle. Keskittyi kuitenkin katsomaan minua. Hyvin meni maihin. Menin rakennuksen nurkan taakse piiloon ja välillä aina kuikuilin. Aika pitkään pysyi, mutta sitten nousi istumaan. Kävin rauhallisesti käskemässä Vanin takaisin makaamaan, en siis palkannut tms. Loppuajan oli tarkkaavaisena maassa. Tosi hyvä aloitus ryhmäpaikkamakuulle piilossa.

Carolla oli tänään herkistelypäivö sateen takia. Ensiksi tehtiin vierailla merkeillä ruutua, ruudussa namialusta. Haki hienosti, muttei suostunut menemään maahan. Tehtiin siis muutama meno ruutuun, en lähtenyt painimaan asian kanssa, kun oli niin märkää ja sateista meijän prinsessalle.

Sen jälkeen kokeiltiin idaria, seisominen ja istuminen ok, maahan ei mennyt...

Luoksetulossa temppuili seisomisen kanssa, meni istumaan. Lyhennettiin siis matkaa, ok suorituksia. Maahanmenoja en sattuneesta syytä edes kokeillut.

Lopuksi tehtiin vain seuraamista, nami apuna. Tiivistelin namin avulla käännöksiä.