Suunnattiin illaksi Huhtiniemen hiekkakentälle. Siellä olikin iso porukka koossa, esimerkiksi paikkamakuut tehtiin kahdessa ryhmässä.

Vanin kanssa aloitimme paikkamakuusta. Otin sen suoraan autosta ja jännitti, että miten pysyy paikallaan. Meni hienosti maahan ja pysyi suorassa / hyvässä asennossa koko paikkamakuun. Olisiko ollut parin minuutin paikkamakuu? Ei ongelmaa, Vani oli bortsun ja kelpien välissä. Itse auton takana piilossa. Siellä se napotti koko paikkamakuun. Ei noussut ekalla käskyllä perusasentoon -> tähän pitää kiinnittää huomiota. Näyttää tekevän aina pidemmän ajan jälkeen ryhmäpaikkamakuussa tätä.

Luoksetuloa jatkoimme edellisillan tapaa. Lelu takana ja käsimerkellä stoppeja. Tehtiin jopa yksi 20 metrin luoksetulo. Vapautin siis aina stopin jälkeen. Ei ongelmia.

Seuraamisessa edisti ensin. Näemmä muiden koirien läsnäolo vaikuttaa tähän. Tehtiin hidasta kävelyä ja muistuttelin namilla paikasta. Sen jälkeen rauhoittui eikä enää keulinut.

LM: OK!

LS: Ensimmäisellä kerralla kääntyi hiukan sivuttain -> muiden koirien läsnäolo? Sanoin höpöhöpö ja otettiin uudelleen. Hyvä sitten!

Nouto: Pari kertaa hetsauksella. Sitten alkoi taas temppuilu. Yritti karata autolle. Tämä on kyllä inha liike, ollaan tehty molemmat siitä vaikeampi kuin mitä se onkaan. Oma äänensävy muuttuu heti kun otan kapulan käteen. Palataan takaisin alkujuurille tämän liikkeen kanssa ja naksulla pelkkää kapulan ottamista. Kerran teki luovutuksen sivulle :D

Carolla yritettiin ruutua. Ekalla kerralla oli namialusta, mut sitte ahnehdin itse liikaa. Yritin siis ilman namialustaa. Huomasin yhden asian, eli Caro tarjoilee maahanmenoa ennen kuin on ruudussa. Tätä ilmenee tietyllä välimatkalla. Minusta tuntuu, että Caro on aina katsonut pelkkää namialustaa eikä ole tajunnut niiden merkkien tarkoitusta. Juttelin tästä treenin jälkeen ja seuraavan kerran taidan tehdä lähetyksiä pitkältä matkalta siihen namialusta, jos sitten Caro oppisi yhdistämään ne ruutumerkit itse liikkeeseen.

LI: Hieno!

Seuraaminen: Seuraaminen sujuu hyvin. Vähän taas käännöksiin tehokkuutta namilla, muttei muuta. Nyt pitäisi vielä hioa ne paikallakäännökset + sivuaskeleet kuntoon.

Kaukokäskyt: lyhyeltä matkalta ja namin kanssa kaikkia vaihtoja. Ok.