Lähdettiin matkaan aamulla puoli kahdeksalta. Hypättiin Vanin kanssa Suskun ja Blackyn kyytiin, mukaan lähtivät myös Kirsi ja Keira (Story Goes Ibiza Hippie). Koepaikalla tehtiin tavanomaisen valmistelut, eli käytiin lenkillä ja tein perusasentoja naksun avulla. Me olimme avo-luokan kolmannessa paikkamakuuryhmässä, avoimen luokan tuomarina toimi Mauri Pehkonen. Loppujen lopuksi pisteitä tuli kasaan 106, eli avoimen luokan III-tulos. Alla vielä tarkemmat pisteet ja selitykset.

1. Paikalla makaaminen: 10 (x3) -> meni hyvin maahan, jäi lonkalle. Piilossa oli jännitystä, pelotti, että tulee piilolle (pelko jäi siis viime kokeesta). Pysyi kuitenkin paikallaan, vaikka samassa rivissä ollut koira vinkui koko kolmeminuuttisen. Hieno suoritus!

Paikkamakuun jälkeen oli aika pitkä odotusaika. Vani odotteli autossa ja otin sen sieltä vasta hiukan ennen omaa vuoroa.

2. Seuraaminen taluttimetta: 9 (x2) -> noh, viimeinkin seuraaminen pelitti. Ainakin täyskäännöksissä Vani jäi jälkeen, joten olisiko siitä pistevähennys (?!)

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8 (x2) -> ei mennyt ekalla maahan. Tätä pitää nyt miettiä, mikä on kun ei toimi kokeessa.

4. Luoksetulo: 8 (x3) -> painui maahan, kun sanoin "valmis". Nytkäytin koiran istumaan ja jätin sen ilman käskyä. Hyvin stoppasi, tuli laukalla molemmat pätkät. Tuli suoraan vasemmalta sivulle. Noh, eipä se tuomari tiedä, että oikeasti tulee eteen ja siitä sivulle. Onneksi teki näin, ettei tullut turhia pistevähennyksiä. Käsimerkki käytössä.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 5 (x2) ->  pysähtyi hienosti, mutta hiipi sitten perään. Mikälie blackout sille tuli... Näytti videolta siltä, että unohti mitä ollaan tekemässä. Tässä kohtaa tuli itselle sellainen fiilis, että miksi aina näiden "helpoimpien" liikkeiden pitää mennä pieleen.

6. Noutaminen: 0 (x2) -> lähti vasta toisella kapulan luokse, haistoi sitä, katsoi tuomaria, että mitä tälle pitää tehdä. En käskyttänyt enempään, vaan jätin liikkeen siihen. Ei osaa tätä (kun ei olla treenattu tarpeeksi)...

7. Kauko-ohjaus: 0 (x3) -> annoin Vanille "paikka"-käskyn, SUURI VIRHE!!! Tämä on nähty jo monta kertaa aiemmin, ettei nouse tuolloin. Ei ollut itsellä tarpeeksi toistoja tästä paikalleen jätöstä, että olisi muistanut olla sanomatta mitään. Ei siis tehnyt yhtäkään toistoa, vaikka kaukot ovat toimineet hienosti treenatessa. Noh, ei mahda mitään.

8. Estehyppy: 0 (x2) -> hyppäsi esteen omin luvin, ja nykysäännöillähän se tarkoittaa suoraan nollaa.

9. Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

Vanilla oli hyvä vire tekemisissä, mutta osaamattomuus kostautui noudossa. Itse möhlin kaukot ja estehypyn, joten olen tyytyväinen Vanin tekemiseen. Nyt harjoittelemme liikkeet kokonaisiksi ja sitten vasta harkitsemme uutta koetta. Mukava fiilis jäi kokeesta, mutta ei ole reilua koiraa kohden mennä kokeisiin, jos kaikki liikkeet eivät ole hanskassa. Joten treenit jatkukoon :D Kiitokset Suskulle ja Kirsille mukavasta matkaseurasta!