Heräsin aamulla seitsemän aikaan eikä väsyttänyt ollenkaan, vaikka olisin saanut nukkua puoli yhdeksään asti. Olin nähnyt "painajaisia" päivän tokokokeesta, joten taisi hieman olla mielessä koe yölläkin ;) Mukaan kokeeseen (katselemaan) lähti myös Blacky (Story Goes Soul Mate), joka on ollut meillä hoidossa torstaista lähtien. Caro jäi kotiin nukkumaan Nikon kanssa...

Tien päälle lähdin kymmenen maissa, tarkoituksena oli olla paikalla ajoissa. Ja ajoissa oltiin, kun aikataulu oli noin tunnin myöhässä. Aluksi avoimen luokan oli arvioitu alkavan klo 14, käytännössä taisi kello olla noin kolme, kun oma luokka aloitti. Paikkamakuu oli jaettu kahteen ryhmään.

Tässä vielä video kokeesta.

1. Paikkamakuu 10 x 3: Vani oli tosi hyvässä kontaktissa, kun annoin maahan-käskyn. Meni nopeasti maahan, jonkin aikaa meni ennen kuin kaikki saivat koirat maahan. Mutta hyvin malttoi odottaa paikka-käskyä. Viereinen koira nousi seisomaan ennen kuin ehdimme piiloon, ja sen koiran ohjaaja jäi näkyville. Pikkaisen nousivat selkäkarvat pystyyn, mutta muuten oli hyvä fiilis. Ei ongelmia paikkamakuussa, hyvä perusasento myös.

2. Seuraaminen taluttimetta 8,5 x 2: Tosi hyvä seuraaminen, kontakti ja paikka pysyivät. Viimeisessä täyskäännöksessä jäi jälkeen jonkin verran. Siitä syystä myös viimeinen perusasento hiukan hidas.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 x 2: Ennakoi perusasennon. Videolta huomasin myös, että oma pää antoi maahan-käskyn yhteydessä lisäapua.

4. Luoksetulo 5 x 3: Läpijuoksuksi meni. Käsimerkin jälkeen kaartoi jotenkin hölmösti, myös edessä istuminen väljä. Tämän siitä saa, kun ei treenaa ;)

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 x 2: Ansaitusti :)

6. Noutaminen 10 x 2: Teimme pari noutoapihalla ennen omaa vuoroa. Ensimmäisessä varasti kapulalle ja toisella yrityksellä tiputti välille, kun piti murista miun takana kävelleelle koiralle. Koesuoritus meni kuitenkin nappiin, muistin sanoa paikka ennen kuin heitin kapulan. Todella hieno nouto! On sen eteen kyllä tehty töitäkin.

7. Kauko-ohjaus 5 x 3: Tämän olisi kyllä pitänyt nollille, mutta tuomari päätti ;) Eli Vani tarvitsi toisen käskyn maahanmenoon ja sitten nousi vasta kolmannella käskyllä ensimmäisen m-i -vaihdon. Muut vaihdot tosi hyvät.

8. Estehyppy 10 x 2: Jesh, muistin pitää kaulapannasta kiinni, ettei varastanut esteelle.

9. Kokonaisvaikutus 8 x 1: Meidän yhteistyötä häiritsivät kuulemma nuo kaksi vitosen liikettä.

Pisteitä saimme siis 163, jolla irtosi ensimmäinen AVO1-tulos. Tuomarina toimi Markku Mäntynen. Tarkoituksena oli hakea myös avoimesta koulari. Seuraava koe onkin buukattu jo kahden viikon päähän. Nyt pitäisi siis treenata tuo luoksetulo kuntoon, ja varmistaa, että kaukojen ensimmäinenkin vaihto toimisi. Nuo kolmosen kertoimen liikkeet tiputtavat niin hirveästi pisteitä, jos ne eivät onnistu...

Oli mukava nähdä myös Jyväskylän tuttuja. Hanna vetäisi Minjan kanssa ensimmäisen EVL1-tuloksen ja Nastjan kanssa toisen ALO1-tuloksen. Onnea suuresti heille oikein tulosrikkaasta päivästä! Eeva ja Rino nappasivat kolmannen ALO1-tuloksen, joten heille myös TK1-koulari. Onnea Eeva ja Rino!