Heräilin jo ajoissa, vaikka avoimen luokan alkamisajankohta oli merkitty klo 12. Oltiin Vanin kanssa Citymarketin parkkihallissa puoli yhdentoista aikaan. Saatiin kilpailunumeroksi viisi, ja katselin loppuja alokasluokan suorituksia. Käytin Vanin tarpeillaan ja kävimme myös hallissa tekemässä lyhyen paikkamakuun.

Paikkamakuu oli jaettu kahteen ryhmään, me oltiin toisessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä yksi koira lähti toisen luokse, ja toinen koirakko sai uusia. He tulivat meidän toiselle puolelle paikkamakuuseen ja toisella sivustalla oli Emma ja Hugo sekä Tiina ja Warma, joten tuttua porukkaa oli paikkamakuussa :D

1. Paikalla makaaminen: 8x3 -> tarvitsi toisen käskyn perusasentoon.

Paikkamakuun jälkeen vein Vanin hetkeksi autoon. Otin sen halliin siinä vaiheessa, kun meidän edellä oli vielä kahden koiran suoritus. Namiseuraamiselle herättelin ja vähän myös kaukoja. Vani oli suht hyvässä vireessä.

2. Seuraaminen taluttimetta: 8,5x2 -> Hyvin lähti seuraamaan, ensimmäisessä vasemmalle käännöksessä sekoilin omissa askeleissa ja törmäsin koiraan. Vani hämmentyi hiukan tästä. Ekan perusasennon teki takaa kiertämällä. Loppuseuraamisessa oli vähän väljyyttä sivusuunnassa, paikka ja kontakti muuten ok. Juoksussa meinasi tipahtaa matkasta. Omaa vartaloapua viimeisessä pysähtymisessä.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10x2 -> Annoin liian voimakkaan vartaloavun maahanmenossa, sama myös perusasentoon nousussa. Tuomari ei tästä rokottanut, mutta itseäni asia häiritsee (koe siis videoitiin).

4. Luoksetulo: 7x3 -> Pysähtyi vasta toisella käsimerkillä. Kiersi sivulle miun takaa suoraan, vaikka tällaista ei ole edes treenattu

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9,5x2 -> Hitaan puoleinen perusasentoon nousu.

6. Noutaminen: 9,5x2 -> Luovutti suoraan sivulle (pitäisi siis luovuttaa edessä) ja hämäännyin tästä. Varmistelin suoraa luovutusta omalla kroppa-avulla. Luulisin, että tästä meni puoli pistettä.

7. Kauko-ohjaus: 6x3 -> Meni ekalla maahan, tarvitsi kaksi käskyä ensimmäiseen istumiseen ja toisen istumisen teki vasta kolmannella. Miun mielestä tämän olisi pitänyt nollaantua, mutta nyt näin. Selvästi näkyi tässä liikkeessä se, että palkkaamattomuus alkaa aiheuttaa epävarmuutta eikä sen takia nouse. Olen kyllä viime aikoina yrittänyt nostattaa virettä tämän liikkeen kohdalla, mutta työtä on edelleen jatkettava.

8. Estehyppy: 10x2 -> Tuli suoraan sivulle perusasentoon, vaikka olisi pitänyt ekaksi tulla eteen. Omaa kroppa-apua tuossa perusasennossa.

9. Kokonaisvaikutus: 10x1

Yhteensä pisteitä kertyi siis 168, mikä riitti myös avoimen luokan voittoon. Tuomarina kokeessa toimi Pauli Härkönen.

Nyt huomasi taas sen, miten miun jännitys vaikuttaa Vaniin. Se kyllä teki, mutta selvästi yritti "väistellä", eli esimerkiksi tuli suoraan perusasentoihin eikä edessä istumisen kautta. Hyvin sillä on intoa, mutta meinaa mennä allekirjoittaneen rauhoittelemiseksi tuo homma. Luottoa enemmän peliin, kun Vani kyllä osaa (luoksetulon stoppi ja kaukot vaativat edelleen harjoittelua, mutta muut liikkeet ovat kunnossa). Hiukan harmitti tuo paikkamakuun perusasento, kun kympin liikkeellä olisi kokonaispistemäärä noussut yli 170:een. Mutta ehkä sitten ensi kerralla.

Hienosti meni myös treenikavereilla. Onnea Emmalle ja Hugolle, jotka saivat ensimmäisen AVO1-tuloksen ja sijoittuivat meidän jälkeen toiseksi. Lisäksi Anne ja Pepsi saivat ALO1-tuloksen 180 pisteellä ja samalla irtosi myös TK1-koulari. Johannalle ja Sampalle ei vielä irronnut VOI-luokasta 1-tulosta, mutta meno näyttää erittäin lupaavalta. Tiinalla ja Warmalla kävi työtapaturma noudon kanssa, mutta muuten kisa meni kivasti.