Herätyskello soi ensimmäisenä loma-aamuna klo 4.30. Kuinkas muutenkaan sitä lomaa voi aloittaa kuin lähtemällä tokokokeeseen? Kyytiin otimme Pinjan ja kelpie-Jillan. Olimme hyvissä ajoin Pieksämäellä, kello kahdeksalta, joten tunti jäi aikaa valmistautua avoimen luokan alkuun. Kävimme lenkillä ja käytin Vania hallissa + tein lyhyitä paikkamakuu/rauhoitusjuttuja. Avoin luokka oli jaettu kahteen ryhmään, meillä oli jälkimmäisessä. Tuomarina kokeessa toimi Erkki Shemeikka.  Paikkamakuu oli hallissa, muut liikkeet ulkokehässä.

Tässä olisivat vielä osa-alueet pisteineen ja lyhyttä selitystä:     

1. Paikalla makaaminen: 10 (x3)

2. Seuraaminen taluttimetta: 8 (x2) -> kaksi perusasentoa jäi tekemättä. Tuomari sanoi, että ensimmäisessä painostin omalla kropalla liiaksi koiraa ja sen vuoksi perusasento jäi tekemättä. Toisella kerralla edisti, minkä vuoksi ei tehnyt perusasentoa. Kaiken kaikkiaan ihan kiva kontakti, mutta painetta oli ja se näkyi perusasentojen puuttumisessa. Täyskäännöksissä irtosi turhan kauaksi

3. Maahan meno seuraamisen yhteydessä: 8 (x2) -> Tarvitsi lisäkäskyn maahan menoon. Hieman vino perusasento lopussa.

4. Luoksetulo: 6 (x3) -> Suullinen käsky, reagoi kyllä, mutta eteni aika paljon. Pysähtyi ilman lisäkäskyä. Tuli suoraan sivulle vasemman kautta, ja perusasento oli vino.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 (x2) -> Minun makuun liian hidas perusasento ja vino myös.

6. Noutaminen: 8 (x2) -> Vani meinasi ottaa kapulan suorilta, mutta kiepsautti kuitenkin kapulan taakse ja nosti vasta sitten. Tuomarin ei tykännyt tästä. Lisäksi tuuppasi kapulalla minun jalkoja ja vino perusasento.

7. Kauko-ohjaus: 6 (x3) -> Tämä olisi minun mielestä olla nolla lisäkäskyjen takia. Ensinnäkin Vani tarvitsi kolme käskyä siihen, että meni perusasennosta maahan. Sitten aina kaksi käskyä vaihtoihin, ei reagoinut niihin joissa annoin suullisen + käsimerkin. Annoin uuden käskyn pelkästään käsimerkeillä ja ne toimivat. Lisäksi loppuun teki vielä vinon perusasennon.

8. Estehyppy: 6 (x2) -> Tuomarin mukaan kolautti molempiin suuntiin hypätessä. Itse kuulin vain sen, että kopsautti estettä takaisin tullessaan ja videoltakin kuuluu vain se. Vani hyppäsi tosi vinosti esteen taakse, mutta osasi itse korjata sen. Tuli suoraan vasemman kautta perusasentoon, joka jäi vinoksi.

9. Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

Yhteensä siis 154 pistettä (sij. 7/13), joten avoimessa jatkamme TK2-koularin metsästystä.  Selvästi oli jännitystä ilmassa ja nähtävästi myös paineistin koiraa. Sen huomaa siinä, että Vani tuli suoraan sivulle luoksetulossa ja hypyssä eikä eteen niin kuin pitäisi. Tästä tuli myös noita vinoja perusasentoja. Nyt siis jäämme hiomaan perusasentoja + muita juttuja. Ei tämä ole paljosta kiinni.

Suuret kiitokset Pinjalle ja Jillalle todella mukavasta matkaseurasta. Kylläpä tuli höpötettyä :D