Tiistai-iltana sain soiton, että mahdumme mukaan Kannuksen tokokokeeseen. Se oli meillä varalla, jos emme saa sitä viimeistä AVO1-tulosta. Noh, ei saatu sitä Pieksämäeltä ja Kannuksessa sen saavuttaminen jäi vieläkin kauemmaksi. Olimme paikalla Doggness -hallilla hiukan liian myöhään. Kun ilmoittauduin, minulle sanottiin, että avoin luokka aloitetaan ihan pian. Ehdin käyttää Vanin pienellä kävelyllä, minkä jälkeen menimme halliin. Vani oli hiukkasen pihalla siellä hallissa aluksi, mutta tuli tutuksi paikkaan suht nopeasti.  Sitten saimmekin tietää, että aloitamme yksilöliikkeillä. Ei olisi ollut siis mitään kiirettä, kun meidän vuoro oli vasta viidentenä. Kävimme tekemässä pari noutoa ja parit kaukot, ihan kivasti toimivat molemmat. Mutta sitten kun pääsimme kehään, blääh. Tässä vielä rivi, jolla ei kauheasti ylpeillä.

1. Paikkamakuu: 10 (x3) -> Tämä liike oli siis viimeisenä. Vani oli hyvin kuulolla, ansaittu kymppi vieraassa paikassa. Myös piilo oli vähän oudommassa paikassa, joutui esim. poistumaan kehänauhojen ulkopuolelle.

2. Seuraaminen taluttimetta: 0 (x2) -> Heti, kun sanoin seuraa-käskyn, Vani irtosi sivusuunnassa ja aloitti himmailun. Ei tehnyt perusasentoja, koska oli koko ajan niin kaukana minusta. Aivan kamalaa. Missään vaiheessa ei halunnut katsoa minua. Tuomari vaan sanoi, ettei tiennyt kumpi meistä jännittää enemmän: koira vai ohjaaja. Nyt en todellakaan tiedä, johtuiko tämä minun jännityksestä (Vani siis yrittää rauhoitella) vai siitä, että tuo on oppinut niin hyvin koetilanteen (ts. kun ei tule palkkaa, ei teekään mitään). Kamalaa, ei ole koskaan ollut noin hirveä fiilis kehässä.

3. Maahan meno seuraamisen yhteydessä: 8 (x2) -> Seuraamisosuus edelleen aivan kamala. Meni kuitenkin ekalla ja nopeasti maahan. Ihan ok perusasento lopussa.

4. Luokse tulo: 5 (x3) -> Läpijuoksuksi meni. Lisäksi tuli suoraan sivulle (mitä ei ole siis edelleenkään harjoiteltu).

5.  Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7,5 (x2) -> Seuraamisosuus jälleen himmailua ja irtoamista sivusuunnassa. Hyvä stoppi, kääntyi minua kohden, kun palasin sivulle ja hidas perusasento.

6. Noutaminen: 9 (x2) -> En tiedä, mistä piste tippui.

7. Kauko-ohjaus: 0 (x3) -> Ei tarvitse varmaan kertoa, ei noussut kolmannellakaan käskyllä istumaan.

8. Estehyppy: 9 (x2) -> Hiukan hidas istuminen, tuli suoraan sivulle perusasentoon ja se oli vino.

9. Kokonaisvaikutus: 7 (x1) -> Koira meni lukkoon seuraamisessa eikä palautunut siitä.

Pisteitä kertyi siis se 119 ja sillä AVO3-tulos, sij. 5/6. Tuomarina kokeessa toimi Veijo Kinnunen.

Me jäämme nyt treenailemaan liikkeitä liikkurin kanssa. Nyt on pakko sanoa, etten tiedä johtuiko epäonnistuminen omasta jännityksestä vai siitä, ettei tuo halua/jaksa tehdä palkatonta suoritusta. Tähän yritämme nyt löytää vastauksen ja ratkaisun….

Näimme Kannuksessa Päivin ja Vanin siskon Donnan (Yazina’s Velvet Rose). Oli mukava nähdä heitä!!!