Lähdettiin illasta Juvakankadun hiekkakentälle tokoilemaan. Mukana olivat myös Emma ja Hugo sekä Kaisa cockereiden, Aadan ja Oodin kanssa.

Vani aloitti paikkamakuulla. Tehtiin näkyvillä, kun ei ollut piilomahdollisuutta. Hyvin upposi maahan, pientä pään pyörittelyä ja maan nuuskimista, mutta tosi rauhallinen. Palkka maahan ja sitten vasta perusasento. Tosi hyvä.

Sitten seuraaminen (käskytettynä): Riehutin lelulla alussa. Meinasi edistää, mutta piti kontaktia kivasti. Käännöksissä irtoamista, mutta palasi oikealle paikalle. Perusasennotkin teki :) Ihan kiva seuruu, kun viime aikoina ei ole mennyt yhtään hyvin.

Liikkeestä maahanmeno (käskytettynä): Meinasi edistää valmistelevassa osuudessa, joten sanoin sivu-käskyn ja Vani korjasi. Upposi tosi hyvin maahan. Kun palasin sivulle, palkkasin maahan. Perusasennossa pompsahti eteenpäin.

Liikkeestä seisominen (käskytettynä): Nyt oli valmisteleva osuus parempi ja tosi nasakka seisominen. Kun palasin koiran taakse, sanoin paikka -käskyn. Ennakoi perusasennon, kun kaivelin nameja taskusta. Oma moka.

Nouto (käskytettynä): Ennen koetta teen yleensä kolme noutoa, ekan yleensä varastaa, toisella tiputtaa ja kolmas on ok. Tänään ei tehty noutoa, joten ekan varasti ja tiputti myös jalalle. Toinen oli tosi hyvä, pientä ennakointia ehkä hae-käskyä ennen. Hyvä luovutus, ei tuupannut kapulalla. Perusasento tosi nopea.

Kaukokäskyt (käskytettynä): Hui, että pelotti kokeilla tätä "liikkeenohjaajan" kanssa. Ekaa ei noussut, mutta saatoin näyttää käsimerkin väärin. Sanoin heti uudelleen istu ja nousi hyvin. Kävin palkkaamassa. Sitten tehtiin useampi vaihto ja kaikki ok. Jäipä hyvä mieli.

Luoksetuloa en tehnyt. Luultavasti sitä tehdään ihan lenkeillä. Lauantaina olisi Imatran tokokoe, joten tuskin teemme tällä viikolla enää sen enempää. Jos tuolle naksuttelisi perusjuttuja sisällä ja kasvattaisi vain intoa.

---------------------------

Sitten Caro kehiin ja paikkamakuu: Piiloa ei ollut, joten näkyvillä. Caro meni ripeästi maahan, palkkasin siitä. Itse paikkamakuu oli rauhallinen, korvat kääntyilivät ja taisi mennä lonkalle. Muuten ok. Hyvä perusasento.

Seuraaminen (käskytettynä): Todella hieno kontakti ja paikka pysyi suhteellisen hyvin. Ehkä ihan pientä jätätystä parissa käännöksessä, mutta korjasi ne itse. Ja toimi vielä paremmin, kun pääsin itsekin rytmiin mukaan. Ei tehty käskytettynä siirtymisiä. Aivan mahtava fiilis jäi tuon seuraamisen jälkeen.

Liikkeestä istuminen (käskytettynä): Täydellinen!!!

Luoksetulo (käskytettynä): Hyvin painui maahan, mutta ekaa tänne-käskyä ei hiffannut. En uusinut käskyä, vaan jäin katsomaan, mitä tapahtuu. Akka tajusi, ettei ole ollut kuulolla. Toisella käskyllä lähti supervauhtia, nasakka seisominen, mutta ennakoi liikkeelle lähdön, maahanmeno yhtä nopea, mutta ennakoi taas liikkeelle lähdön. Hyvä perusasento loppuun. Kokeiltiin uudelleen ja siinä reagoi heti ekaan tänne -käskyyn, mutta ennakkoi stoppien jälkeiset liikkeelle lähdöt. Tähän pitää treenata malttia. Mutta nuo stopit olivat mahtavia, hiekka oikein pöllysi, kun pikkukoira jarrutteli :)

Muuta ei tehty Caron kanssa käskytettynä. Tehtiin pari riehakasta noutoa, joissa oli tosi paljon vauhtia. Lisäksi jumppailtiin kaukoja ja tsekkailtiin namin kanssa seuraamisen siirtymiä. Caron vire oli taas mahtava.

Tehtiin ennen treeniä, kotona pari tunnaria. Kaksi kertaa haisteli kapulat hienosti ja toi oman. Ei jääty jankkailemaan, kun selvästi valitsi sen miun hajuisen. JES!