Mentiin puolilta päivin Emman ja bc-poikien Hiron ja Hugon kanssa Etelä-Saimaan parkkipaikalle. Pohjana siis asvalttikenttä, aurinkoinen keli ja lämmintä :D

Aloitin Caron kanssa seuraamisella (käskytettynä). Jätin parkkipaikan laidalle loppupalkan, eli namit kipossa. Seuraamisen alkupätkä oli mahdotonta häröilyä, Caro katseli namikippoa yms. Aloitettiin alusta. Kontakti oli hyvä ja paikkakin pysyi. Oikealle siirtyminen tökki, samoin peruuttaminen. Hiukan irtosi täyskäännöksessä. Sellaista höpöttelyä oli tuo seuraaminen.

Istuminen (käskytettynä): Ok. Ei ongelmia.

Luoksetulo (käskytettynä): Ensiksi varasti takapalkalle heti, kun sanoin tänne-käskyn. Otettiin alusta, sitten yritti mennä kipolle ennen maahanmenoa. Tuon jälkeen ärähdin ja Caro taisi muistaa olevansa töissä. Sitten stopit hyviä, mutta vauhtia olisi saanut olla enemmän. Pöllöilyä ilmassa...

Hyppynouto (käskytettynä): En muista, tuliko kerran vai kahdesti esteen ohitse palautuksessa. Sitten näytin kädellä ja homma alkoi toimia. Tekee todella hyvän noudon, kun vaan muistaa palata hypyn kautta :)

Ruutu (käskytettynä): Ekalla kaarsi laatikon suuntaan, jossa on meidän treenikamat. Sitten muisti, mitä oli tekemässä ja meni ruutuun. Ok maahanmeno. Kävin palkkaamassa ruutuun ja otettiin uudelleen (Emma otti tässä välissä kosketusalustan pois). Eteni suhteellisen suoraviivaisesti, olisi nopeamminkin kyllä päässyt. Kuunteli hienosti maahan -käskyn ja toteuttikin sen. Kokeiltiin erikseen vielä ruudun loppuosaa käskytettynä. Ensimmäisellä jäi haistelemaan jotain siihen ruudun reunalle, palautin koiran ruutuun ja otettiin uusiksi. Nopea loppuosa, ohjasin kädellä seuraamaan.

Kaukokäskyjä otettiin loppuun. Emma toimi takana liikkeenohjaajana, matkaa minun ja koiran välillä noin viisi metriä. Caro toteutti kyllä vaihdot, muttei kaikkea ekalla käskyllä. Hieman liikkui. Tämä siis treenin alle, ei ottanut häiriötä liikkeenohjaajasta, vaan viereisestä koirapuistosta.

Carolla vähän sellainen höpöhöpö-treeni. Tekee kyllä, mutta jotenkin sinne päin. Ei ota vakavasti enkä kyllä kykene ottamaan sitäkään vakavasti. Saa nähdä, ollaanko koskaan kisakunnossa voi-luokkaan vai jätetäänkö tähän ;D

----------------------------

Vanin kanssa aloitettiin myös seuraamisella (käskytettynä). Minulla oli narulelu kainalossa, eli palkka koko ajan näkyvillä. Seuraamisen kontakti oli hyvä ja paikka pysyi hienosti, välillä painoi jalkaan ja se on vaan hyvä. Tuskin tekee noin vietillä kokeessa, joten antaa vaan painaa :D Täyskäännöksessä hiukan irtosi ja kaksi perusasentoa olivat vähän hitaat. Tajusin, että teen itse pysähdykset liian nopeasti enkä anna niistä "apua" koiralle. Ennen viimeistä pysähdystä muutin vähän kävelyrytmiä ja heti oli perusasentokin napakka.

Liikkeestä maahanmeno (käskytettynä): Todella upea!

Luoksetuloa ei tehty, kun asvalttipohja. Liikkeestä seisomisessa (käskytettynä) liikutti jalkojaan, kun menin taakse. Paikallaan pysymistä vahvistelin. Tämä on jännä liike, tuo mutkalle meneminen oli jossain vaiheessa ongelma ja saimme sen kitkettyä pois. Ongelma palaa aina takaisin, jos liikkeessä on painetta mukana (vrt Kannuksen koe) tai sitten, jos on kunnolla virettä, eli nyt. Hiottavaa siis riittää.

Nouto (käskytettynä): Tämä oli hyvä. Vähän riiputti kapulaa suussaan, mutta muuten mallikas suoritus. Ei näyttäisi olevan enää painetta kapulaa kohtaan.

Hyppy (käskytettynä): Ensimmäinen ok, paitsi, että kiersi sivulle takaa. Vanihan on opetettu tulemaan eteen ja siitä sitten sivulle. Itse hyppy siis ok, mutta loppuosa hiukan normaalia erilaisempi ;) En tiedä, pitäisikö opettaa tulemaan suoraan sivulle. Kokeilin myös hyppynoutoa käskytettynä ja sehän oli vallan mainio.

Loppuun vielä kaukokäskyjä (käskytettynä). Tämä on ihmeellinen liike, välillä nousee ja välillä ei. Joskus on maahanmenokin hankalaa ja joskus ei. Joku tässä mättää, mutten tajua mikä. Tehtiin vielä erikseen namia nakkelemalla ja kyllä ne m-i ja i-m -vaihdot pelittävät.

----------------------------

Tehtiin vielä paikkamakuu niin, että Vani ja Hiro olivat sivuilla ja Caro keskellä. Menin auton taakse piiloon. Vani vääntäytyi ihme mutkalle n. 2-3 minuutin kohdalla ja kävin korjaamassa asennon + menin takaisin piiloon. Juuri, kun olin palaamassa koirien luokse noin viiden minuutin kohdalla, Vani nousi seisomaan. Kävin palauttamassa sen takaisin / palkkasin Caron ja käväisin lyhyesti piilossa. Molemmilla hyvä perusasento. Vanin kanssa ei ole tehty noin pitkää paikallamakuuta, joten se taisi unohtaa, mitä ollaan tekemässä. Mitenkään jännittynyt se ei ollut. Carolla aivan upea paikkamakuu :D Tehtiin vielä todella lyhkäinen paikkaistuminen, jossa olin näkyvissä.

----------------------------

Otin iltalenkille namit mukaan ja käytiin tekemässä iltatokot Kauriinkadun hiekkakentällä.

Vanin kanssa tehtiin vauhdikkaita luoksetuloja pallolla, eli tänne-käsky, stop-käsky suullisesti ja heti lentää pallo. Vauhtia piisaa ja stoppikin alkaa siihen löytyä.

Lisäksi seuraamista, joka pelitti hienosti. Kontakti tuntuu hyvältä ja paikka pysyy, ja vire on kohdillaan.

Liikkeestä maahanmeno hieno, seisomisessa jälleen kääntyi (=kävi kovilla kierroksilla). Kaukoja namia nakkelemalla. Myös yleistä riekkumista pallon kanssa.

Caron kanssa seuraamista, joka oli huomattavasti parempaa kuin päivällä. Siirtymätkin onnistuivat ja pysyi hienosti käännöksissä mukana. Juoksuosuudessa vähän jätätti. Kyllä sekin osaa, kun haluaa.

Istuminen ok. Ensimmäisessä luoksetulossa seisominen olisi saanut olla napakampi, maahanmeno oli hyvä. Tehtiin uudelleen ja se parempi. Kaukojen jumppausta.

Loppuun tehtiin vielä noin kolmen minuutin paikkamakuu. Oli häiriötä jonkun verran, meni koiria takaa ja mopopoikia. Lisäksi se sama itsemurhakanditaattijänis hiippaili siellä kentän laidalla. Hyvin pysyivät. Tehtiin vielä lyhyt paikkaistuminen, kävin piilossa. Sekin ok.

Molempien iltatokoilusta jäi mahtavat fiilikset. Koko joukkiolla oli oikeanlainen vire ja into mukana.

Käppäiltiin kotiin metsien kautta ja Vani kohtasi siilin. Ja kohtaaminen meni näin...

Siili: Loppuu jo tuollaanen häjyyly!!

Vani: Moo mitää häjyylly saatana!!

Taisi se Vani silti vähän häjyyllä :D