Tänään oli vuorossa Vanin kanssa Imatran tokokoe. Paikalla olimme jo puoli kymmenen jälkeen. Ja voisiko sanoa, ettei enää olisi voinut paskemmin käydä, kun pääsimme koepaikalle. Päästin tytöt autosta (ja ne olivat jo hihnassa), kun Vani ärähti Mantalle (siskopuolelleen siis). En tiedä, miksi Caro kimpaantui siitä, mutta kävi kuitenkin Vanin päälle. Siinä sitten akat painivat ja yritin erotella ne parhaani mukaan, vaikeaa se oli. Lopulta sain erotettua koirat toisistaan, Carolle ei käynyt mitään, mutta Vanille tuli haava korvaan. Siinä jouduinkin sitten pähkäilemään, että päästäänkö kehään ollenkaan. Verta tihkusi aina, kun Vani ravisteli päätään. Onneksi kyseessä oli pieni haava, joka umpeutui siinä tunnin aikana. Paikalla oli vain viisi avoimen luokan koiraa, joista yksi tuli myöhässä. Paikkamakuu siis neljän ryhmässä, me reunimmaisena. Paikkamakuu meni kympin arvoisesti, tosi hieno suoritus. Sen jälkeen odottelimme kolmen koiran tekemiset (Vani istuskeli autossa), otin sen juuri ennen omaa vuoroa pihalle. Jätimme yhdessä myös namipalkan kehän ulkopuolelle. Tässä vielä rivi:

1. Paikkamakuu: 10 (x3) -> Hyvä maahanmeno ja perusasento.

2. Seuraaminen taluttimetta: 7 (x2) -> Lähti hyvin liikkeelle ja ensimmäinen vasemmalle käännös oli tosi nätti. Sitten tuli pysähtyminen, jonka jälkeen pakka hajosi. Videolta katsottuna Vani lähtee ikään kuin taaksepäin, eli varmaan ajatteli pääsevänsä palkalle. Ja kun ei päässytkään, niin alkoi seilaaminen, eli otti etäisyyttä sivusuunnassa, perusasennot olivat hitaat ja varsinkin juoksussa keuli.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 (x2) -> Otti kyllä sivusuunnassa etäisyyttä seuraamisosuudessa, mutta muuten ok.

4. Luoksetulo: 7,5 (3) -> Hyvä vauhti, pysähdys meni pitkäksi. Viereen jolkotteli hissukseen ja meni suoraan vasemman kautta perusasentoon, joka vino.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 (x2) -> Loittoni valmistelevassa osuudessa tosi kauas sivusuunnassa, ja meni istumaan odota-käskystä. Me ei ole koskaan tehty istumista seuraamisesta, joten tässä näkyi se paineistuminen parhaiten (ja se ettei palkkaa tipu).

6. Noutaminen: 0 (x2) -> Vani oli menossa namikipolle, kun sanoin hae. Pysäytin sen sanomalla nimen ja toistamalla hae-käskyn. Kävi hakemassa kapulan ja tuli hitaanlaisesti suoraan perusasentoon vasemman kautta. Lisäksi sylkäisi samalla kapulan minun jalkoihin.

Tässä vaiheessa keskeytin kokeen. Olin päättänyt, että keskeytän kokeen, jos se menee tällaiseksi. Vanilla ei selvästikään ollut hauskaa kehässä ja sen vuoksi se taas esitti noita omia versioitaan liikkeistä. Luultavasti oli minun moka laittaa namipalkka kehän ulkopuolelle niin, että Vani näki sen. Vani nimittäin tuijotteli palkan suuntaan ja oli lähdössä sinne noudossa. Halusin kuitenkin sille intoa kehään, kun kahdessa aikaisemmassa kokeessa on ollut motivaation puutetta. Joku sanoi kehän jälkeen, että eikö koira opi tuolla tavalla pääsemään siitä tilanteesta. En tiedä, teinkö nyt väärin. Toisaalta en halunnut itsekään olla enää kehässä, kun jännitän niin paljon ja siihen, kun lisätään vielä koiran erikoiset tekemiset. Meillä on nyt meneillään tällainen noidankehä, joka pitäisi saada katkaistua. Oman neuvot ovat nyt valitettavasti loppu, joten kommentoikaa, jos tulee jotain ajatuksia mieleen. Vanilla taitaa alkaa nyt tokokisoissa määrittelemätön tauko. Sen verran tämä asia nyt painaa mieltä. Harmittaa, kun treeneissä toinen on niin täpinöissään ja tekee kaikki liikkeet (luoksetuloa lukuunottamatta) kympin arvoisesti.