Heräsin aamulla siihen, kun Vani tuli sängyn vierelle ja rupesin sitä rapsuttelemaan. Saman tien tajusin, että Vani nytkyi oudosti. Ajattelin, että sillä on hikka, mutta kun sain silmät auki, tajusin ettei siitä ollut kyse. Vanin etupää oli normaali, mutta takajalat nytkähtelivät. Olin hereillä sekunnin sadasosassa ja saman tien soittamassa päivystävälle. Lappeenrannan päivystävää en saanut kiinni, mutta Kouvolan kyllä. Langan päässä ollut ell ei ollut kauhean kiinnostunut. Sanoi, että meidän on turha tuhlata päivää ajamalla Kouvolaan tuollaisen asian takia. Hänen mukaansa tuollaiset venähdykset tms. voivat oireilla kunnolla vasta parin päivän kuluttua tapahtuneesta. Lupasi ottaa illalla vastaan, jos Vani ei muutu paremmaksi.

Puhelun jälkeenkin Vani nytkyi, löysin kaapista Metacamia ja annoin saman tien kipulääkettä. Pikkuhiljaa nytkähtely loppui ja Vani rauhoittui. Kipuili selvästi takapäätään, tai oikeastaan selän loppuosaa ja sitä kohtaa, missä takajalat ja selkäranka yhtyvät. Vasta iltapäivällä sain Lappeenrannan päivystävän eläinlääkärin kiinni. Hän kyseli paljon siitä, onko Vani mahdollisesti syönyt jotain myrkkyä tms. tai oliko se ns. tajuissaan tuon "kohtauksen" aikana. Mielestäni se ei ole päässyt syömään mitään vaarallista, kun on ollut eilisenkin lenkit hihnassa. Lisäksi se reagoi nytkähtelyn aikana puheeseen jne., eli ei ollut omissa maailmoissaan. Ell soitti meille Metacam-reseptin apteekkiin ja pyysi ottamaan yhteyttä, jos nytkyminen alkaa uudelleen. Vani oli vähän väsynyt, mutta ei muuta sitten loppupäivän aikana eikä jalkojen nykiminen alkanut uudelleen. Illalla Vani oli oma itsensä jälleen!

Kotkan näyttely (14.6.) jäi siis väliin tämän takia, kun kipulääkkeellä on se 28 vrk:n varoaika. Joudunkin perumaan nyt kokeita molempien koirien osalta, kun Carolla on vielä varoaika menossa ab-kuurin takia ja lisäksi sillä jatkuu tuo Propalin -kuuri. Tärkeintä on saada nyt koiran kuntoon, sitten voi vasta miettiä kisoja ja näyttelyitä. Ja voin sanoa, että aivan kauhea oli tuli tuosta Vanin jutusta. Ehdin jo pelätä sitä, että Vanilta pettää perä alta. Huoh, on miun koiruleilla nyt huonoa tuuria!