Hengissä ollaan, vaikkei blogi olekaan päivittynyt. Kotisivutkin ovat nyt ajan tasalla. Viime viikolla, eli vkolla 22 treenattiin agia tiistaina, torstaina ja perjantaina. Tiistaina oli molempien tyttöjen agitreenit, torstaina Caron ja perjantaina Vanin ratatreenit. Ratapiirroksia ei ole ratatreeneistä tai Caron tiistain treeneistä, ainoastaan Vanin tiistain treenistä. Caro toimi molempina päivinä kivasti, ratatreeneissä oli pari kinkkistä kohtaa, jotka lähtivät toimimaan pienen hiomisen jälkeen. Tekisi niin paljon mieli Caron kanssa agikisoihin :D Vanin ekalla radalla jäin kahden ensimmäisen esteen oikealle puolelle, takaaleikkaus putkelle ja sitten valssi ennen pöytää. Hyvin pysyi pöydällä, tehtiin siinä rauhoittumista ja Vani paikka-käskyllä maate. Hienosti haki renkaan (ENSIMMÄISEN KERRAN IKINÄ!!!), ja putkeen mentiin itse asiassa toisesta päästä (se oli tarkoituksenakin). Pussilla piti juosta ottamaan vastaan, Vani on kuulemma potentiaalinen pussiin sekaantuja, kun pyrkii juoksemaan minua kohden. Eli en saa leikata kovin kauas pussilta. Valssi kepeille ja palkka. Kepeillä aluksi sähellystä, mutta rauhoittumisen jälkeen ok. Hyppy ja pituus ok. Kakkosradalla sekoitettiin noita esteitä enkä enää muista tarkalleen, miten. Radan loppuosalla tuli magee fiilis, kun Vani haki hienosti hyppyjä takaakierrolla ja hypyille työnnöt toimivat. Upeata menoa! Myös perjantain ratatreeni onnistui Vanilta suht hyvin.

Tokoiltiin myös vkolla 22 iltaisin tuossa meidän läheisellä hiekkatiellä. Vanin kanssa ollaan tehty nyt tokoa pelkästään lelupalkalla ja onpa se vire noussut. Katsotaan, saadaanko tällä tavalla homma pakettiin. Intoa lelu on ainakin tuonyt ja paljon ;D

Perjantaina 29.5. oli aika ikävä yllätys edessä, kun tulin töistä kotiin. Caro oli tosi levoton ja vein sen pihalle pissille. Ja verta tuli taas. Onneksi päivystävä eläinlääkäri soitti antibioottireseptin suoraan apteekkiin, kun eläinklinikka Tikka oli mennyt jo kiinni ja saimme antibiootteja ilman lääkärikäyntiä. Voin sanoa, että nyt harmittaa ja paljon. Lisäksi huolestuttaa se, etten tiedä, minkä vuoksi tuo virtsatietulehdus uusiutuu koko ajan.

Lauantai ja sunnuntai 30.-31.5. menivät auringosta nauttien. Lauantaina kävimme pitkällä lenkillä ja uittamassa koiria Stefin kanssa. Sunnuntaina kävin tyttöjen kanssa kolmen tunnin lenkillä, mihin kuului myös uimista ja rantahietikon kaivamista. Lisäilen kuvia tänne blogiin, kun sopiva inspiraatio iskee. Nyt ei malta niin kauan tietokoneella istua.

1.6. kävin viemässä pissanäytteen Tikkaan ja Caro sai taas antibioottikuurille jatkoa. Toivotaan, että tämä kuuri saisi tulehduksen kuriin. Illalla kävimme tokoilemassa Pinjan ja Jillan kanssa Juvakankadun kentällä. Vani teki liikkeet käskytettynä kokeenomaisessa järjestyksessä, lelu oli koko ajan esillä ja palkkasin liikkeiden välissä. Hyvin riitti neidillä potkua eikä ottanut käskytyksestä häiriötä. Pienoista hienosäätöä vielä tarvitaan, mutta tuntuipa kivalta treenata noin motivoituneen koiran kanssa. Eikä myö nyt pitkälle kisatauolle jäädä, Vani on ilmoitettu 16.6. Imatran tokokokeeseen. Siellä lähdetään kohtaamaan pelottava tokokoemörkö rohkein mielin :)

Tänään olivat taas tyttöjen agitreenit. Caro toimi hyvin, parissa kohtaa meinasi jäädä jalkoihin, mutta muuten ok. Vanin ryhmälle tehtiin kaksi radanpätkää. Nyt pitäisi ohjaajan muistaa / harjoitella Vanin kanssa mm. seuraavanlaisia asioita:

- vastakkaisen käden käyttö

- annettava rauha hypyillä

- katsottava rata niin, että koira pääsee etenemään mahdollisimman loogisesti, eli esimerkiksi hyppyjen jälkeen se, mihin koira etenee eri ohjauksilla.

- Vanin ei saa antaa hypätä / tulla esteitä takaisin päin. "Tiukka" kuri silloin, kun lopetetaan tekeminen radalla. Vani yrittää palkata esteillä itsensä.

- lähdössä pysyminen

- kontaktien vahvistaminen

Vanilla on kuulemma tullut joku "naksahdus" agin suhteen, eli on kehittynyt viime aikoina paljon. Siltä se on tuntunutkin. Tekeminen on kerta kerralta mukavampaa. Vaikka Vani käy kuumana, tekeminen ei ole pelkästään sellaista sähläämistä. Agin idea on pikkuhiljaa alkanut löytyä. Vani kuuntelee enemmän ja ohjautuu paremmin. Arveltiin, että kyseessä on se kolmen ikävuoden rajapyykki, joka ohitettiin parisen viikkoa sitten :)