Lähdettiin illalla LPKY:n järjestämään möllitokoon. Tarkoituksena oli ilmoittaa pelkästään Vani kehään, mutta Caro mahtuikin voi-porukkaan, joten ilmoitin senkin. Kävimme lyhyen lenkin ja heitin koirat autoon. Ajattelin, että mölli/alo -luokka olisi aloittanut, mutta kisat startattiinkin voi/avo -luokilla. Apuva! Ensin oli Caron paikkamakuu, jonka jälkeen Vani teki yksilöliikkeet ja loppuun paikkamakuun. Ja lopuksi oli vasta Caron yksilöliikkeet.

Vani... (palkkasin aina liikkeiden välillä)

Paikkamakuu: 7 (x3) -> Oli ollut rauhallinen siihen saakka, kunnes liikkeenohjaaja sanoi: ohjaajat voivat palata... Silloin lähti liikkeelle. Paikkamakuussa oli paljon häiriötä, kun ensin vieressä ollut saksanpaimenkoira lähti liikkeelle ja se palautettiin paikalle. Sitten yksi bcu lähti useampaan otteeseen liikkeeseen ja se palautettiin joka kerralla takaisin. Vani ei ollut kuulemma reagoinut tähän häiriöön eikä muuhunkaan. En tajua, mikä sai sen liikkeelle. Pitää siis harjoitella enemmän liikkeenohjaajan kanssa. Meni muuten alussa aika vinoon makuuasentoon.

Seuraaminen taluttimetta: 9,5 (x2) -> Mukavaa seuraamista, lopussa meinasi ennakoida käskyjä. Perusasennot olivat sujuvia. Ohjaaja sai noottia siitä, ettei kävele suoraan vaan ikään kuin koirasta poispäin. Tämäköhän se meidän oikea ongelma tässä seuraamisessa on? Mie itse pakenen koiraa samalla kun yritän saada seuraamista tiiviimmäksi.

Liikkeestä maahanmeno: 10 (x2) JES!

Luoksetulo: 7 (x3) -> Meni pitkäksi ja sitten Vani pysähtyi + painui maahan. TÄH?! Tähän liikkeeseen tulee joka kerta uusia variaatioita. Eihän se valmis ole, mutta silti... Kummallista. Vani kiersi takaa suoraan perusasentoon.

Liikkeestä seisominen: 10 (x2) JEE!

Noutaminen: 8 (x2) -> Varasti ensimmäisen, mutta näissä mölleissä sai tehdä uudelleen, jos liike meni suorilta nollille. Toisessa törmäsi vähän kapulaan ja vino luovutusasento, myös perusasento väljä. Mutta eipä ollut ainakaan painetta kapulaa kohtaan!

Kauko-ohjaus: 6 (x3) -> Ei noussut aluksi ei sitten millään. Lopulta alkoi toimia. Säälipisteitä ;)

Hyppy: 9 (x2) -> Vinosti sivulle, kiepsautti suoraan vasurin kautta. Saimme uusia tämän, kun ensimmäisen hypyn aikana kaksi koiraa rähisivät ja pyysin uusimista. Vani reagoi tuijottelemalla tappelevien koirien suuntaan enkä halunnut hyppyyttää sitä takaisin minun luokse sillä mielentilalla.

Kokonaisvaikutus: 9 (x1) -> Sellaisesta humputtelusta ja epätarkkuudesta tippui piste.

yht. 162/200, sij. 2/4, tuomarina Anu Hongisto.

---------------

Caro... (palkkasin aina liikkeiden välissä)

Paikkamakuu: 10 (x4) -> Hain koiran autosta ja juoksimme suoraan paikkamakuuseen. En saanut tarpeeksi ajoissa tietoa siitä, mikä luokka aloittaa. Caro oli vähän pihalla, minkä vuoksi meni hitaasti maahan. Itse paikkamakuu oli mennyt hienosti huolimatta siitä, että vieressä ollut koira oli provosoinut tuijotuksella ja hännän nostamisella. Caro oli kuulemma vain kääntänyt päätä pois. Hieman levoton oli muutenkin ollut, eli pää pyörinyt. Tosi tyytyväinen olen, että pysyi maassa koko ajan...

Seuraaminen taluttimetta: 9 (x4) -> Alussa Caro oli vähän pihalla, mutta paransi huomattavasti hitaan käynnin jälkeen. Omasta mielestä rentouduin siinä vaiheessa. Paikalla käännökset onnistuivat ok, peruuttamisessa sekoilin ja Caro meinasi jäädä jalkoihin. Kaiken kaikkiaan hyvä meininki!

Liikkeestä istuminen: 9,5 (x3) -> Ei lähtenyt kunnolla seuraamaan, mutta paransi ja loppuosa todella hyvä.

Luoksetulo: 8 (x4) -> Ei mennyt ekalla maahan, sitten ennakoi aina hiukan minun käskyjä. Stopit itsessään kohtuu hyvät.

Ruutu: 0 (x4) -> Kyselin ennen valmis-sanaa Carolta, että missä ruutu. Näin sen katseen suunnasta, ettei lukinnut ruutua. Lähti liikkeelle, mutta meni maihin keltaisen kehämerkin luona ja palasi minun luokse, uudella käskyllä sama juttu. Sitten mentiin tosi lähelle ruutua, että se löytyi. Nyt pitää tehdä ruutua pitkältä matkalta, että oppii hakemaan katseellaan niitä ruutumerkkejä.

Hyppynouto: 0 (x2) -> Meni tosi upeasti kapulalle, mutta kiersi esteen takaisin tullessa. Uusimme yrityksen ja sit hyvä. Tätä pitää vahvistella.

Tässä vaiheessa Caro käväisi kehän ulkopuolella moikkailemassa katsojia ja mukana ollutta Stefiä. Minun piti kantaa oma pikku voi-koira takaisin kehään, kun sillä oli niin hauskaa, ettei olisi millään malttanut tulla takaisin :)

Metalliesineen nouto: 0 (x2) -> Tämä oli odotettavissa. Sisällä kyllä noutaa metallia, mutta ulkona se on vähän niin ja näin. Lyhyeltä matkalta saimme lopulta onnistuneen suorituksen. Lisää toistoja siis vain tarvitaan ulkona ja erilaisilla alustoilla.

Tunnistusnouto: 0 (x4) -> Alussa sählinkiä, kun Caro kääntyi minun kanssa. Jouduin antamaan sille sivu-käskyn, kun ei kuitenkaan palannut oikeaan suuntaan minun kääntyessä. Meni reippaasti kapuloille, minulle tuli etsi-käskyn yhteydessä tahaton käsimerkki. Haisteli ihan hyvin kapuloita, nappasi sitten yhden suuhun, mutta pudotti ja otti sen viereisen. Se oli väärä. En tullut kysyneeksi, mikä oli oikea. Ei ole siis vielä Carolle varmaa se, mitä pitää tehdä. Jonkinlainen idea kyllä on, mutta ei vielä valmista. Treeniä siis.

Kauko-ohjaus: 8 (x4) -> Tähän tuli painetta eikä Caro noussut ollenkaan. Se katseli muualle jne. Ei noussut, vaikka menin lähemmäksi. Vasta namivedätyksellä teki siirtymiä. Ehkä tässä liikkeessä näkyi se, että oli todella kuuma, ympärillä lensi öttiäisiä ja oli porukkaa katsomassa. Caron oli helppo keskittyä kaikkeen muuhun. Eli häiriötreeniä ;)

Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

yht. 144,5/320, sij. 3/3, tuomarina Ulla Räihä

Hyvä fiilis jäi tämän illan jälkeen. Ajattelin, ettei kumpikaan jaksa tehdä mitään kun on niin helteinen keli. Vani kuitenkin avautui "koetilanteessa" ja saimme sitä painetta pois palkkauksella. Seuraamisessa sillä hetkeksi naksahti sellainen katse, että "tämäontaastätä", mutta hetkessä Vanin mieli muuttuikin. Eli mielikuvaa tokokoetta kohtaan on vain muutettava. Lisäksi Vanin varmat liikkeet onnistuivat tänään, kaukot ja luoksetulo ovat nyt selkeästi heikoimmat ja keskeneräisimmät.

Caro puolestaan... Sillä oli hauskaa. Neiti hömpötteli ja teki ne liikkeet, mitkä osaa, niin hyvin kuin pystyi. Hyppynouto jäi oikeasti harmittamaan, koska se yleensä onnistuu. Muita nollan liikkeitä on vain treenattava ja hiottava. Mutta Caro vire ja motivaatio oli todella hyvää, nyt se pitää ottaa vain tiukemmin "hallintaan", kun neiti meinasi unohtaa olevansa tokokehässä :)

Stefi oli meidän mukana ja otti muutamia kuvia. Lisäilen niitä huomenna, nyt nukkumaan. Ja naamaa kuumottaa, taitaa olla nenu hieman palanut ;D