Nyt on näyttelyviikonloppu takana. Lauantaina lähdimme Kirstin ja Lordin sekä Siljan ja Serin kanssa Kouvolaan. Lähtö oli kahdeksalta, mikä tuntui hieman aikaiselta kun meni Vanin pesemisessä ja puunaamisessa puoli yhteen saakka yöllä. Perillä olimme hieman ennen puoli kymmentä ja Anna Redlickan tuomaroima kehä alkoi kymmeneltä. Puolalainen Redlicka ei tuntunut mitenkään löysältä tuomarilta. Vani antoi käsitellä itseään erittäin hyvin, valitettavasti ravissa häntä nousi vähän turhan korkealle. Vanille siis AVO-EH AVK4 -tulos seuraavanlaisella arvostelulla:

Correct type. Correct head and expression. Weak underjaw. Good neck and topline. Rather high tail set. Straight front. Sufficient rear angulation. Inbalanced movement.

Meidän autollisella oli kuitenkin aihetta juhlaan, kun Seri nappasi PN1 SERT ROP -tuloksen ja Lordille ERI1 PU2 VET-ROP. Aivan mahtavaa! Jäimme siis odottelemaan ryhmäkehiä. Päivä venyi pitkäksi, mutta kerrankin jäi aikaa myös kierrellä kojuja. Sieltä tarttui mukaan aivan mahtava, vaaleanpunainen elefanttilelu ja toinen lelu sekä luita. Puoli kahdeksan maissa olimme takaisin Lappeenrannassa. Unta ei tarvinnut enää saunan jälkeen houkutella.

Tänä aamuna, eli sunnuntaina Kirsti ja Lordi sekä Silja ja Seri hyppäsivät miun kyytiin kahdeksan aikaan aamulla. Suuntana siis Heinola, missä olimme jo ennen kello kymmentä. Kehä alkoi hieman ennen puolta yhtätoista. Tänään tuomarina oli romanialainen Christian Stavarache, joka myös piti kohtuullisen tiukkaa linjaa. Tänään Vani tuntui kehässä vieläkin paremmalta kuin eilen, hienosti malttoi seistä ja yksilöjuoksutuksetkin menivät hännän osalta paremmin. Vanille AVO-ERI AVK3 seuraavanlaisella arvostelulla:

Typical medium size. Scissors bite. Head with good proportions. Excellent colour of eyes. Neck well arched. The croup in movement a little too high. Legs in good bones. Forequarters let down a little in movement. Hindquartes should be more angulated. Typical movement. Good quality of coat. Good temperament.

Paras narttu kehässä emme päässeet enää jatkoon. Olen tyytyväinen kyllä tyytyväinen eriin, kilpailukehässä häntä nousi ja se varmaan osaltaan ratkaisi sen, ettemme päässeet kahden parhaan joukkoon. Nyt harjoittelemme tuota ravia ja varsinkin sitä hännän kantoa. Vanilla ei ole mitenkään ylös kiinnittynyt häntä, se nostaa sitä, kun pitää "uhitella" muita. Tilanne varmaan pahenee siitä, kun kiellän siitä ja meidän välille tulee jännitteitä. Muuten Vani on kyllä hieno esiintyjä, ei ole mitään epävarmuutta tuomarin käsittelyssä ja Vani jaksaa seisoa paikallaan kauniisti, kun tuomari kirjoituttaa arvostelua.

Meidän autollisella oli jälleen hyvät fiilikset. Seri nappasi PN1 SERT VSP sijoituksen ja Lordi menestyi myös hienosti. Tänään pääsimme ajoissa ajelemaan kotiin päin. Kiitokset Kirstille ja Siljalle todella mukavasta ja hauskasta matkaseurasta! Matkat menivät rattoisasti ja kurkku taitaa olla kipeä höpöttämisestä. Otetaan taas uusiksi, vaikka siellä ulkomailla ;) Seuraava näyttelykoitos on Vanilla marraskuussa, kun taidan ilmoittaa sen erkkariin. Mutta nyt toko- ja agihaasteita kohti!!!