Tänään suuntasimme Mikkelin tokokisoihin. Hieman meinasi tulla kiire, mutta loppujen lopuksi olimme ihan ajoissa paikalla. Kauhean kauan emme ehtineet odotella, kun avoin luokka alkoi. Seitsemän koiraa oli avoimessa luokassa, Vani viimeisenä suoritusvuorossa. Tuomarina toimi Anne Nokelainen.

Elikkäs Vanin kanssa aloitimme...

1. Paikalla makaaminen: 10 (x3) - JES!

2. Seuraaminen taluttimetta: 8,5 (x2) - Pitkästä aikaa ihan hyvän tuntuista seuraamista. Hiukan seilasi sivusuunnassa, ekassa täyskäännöksessä irtosi enemmän.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8 (x2) - Meinasi jäädä ekalla käskyllä seisomaan, lisäkäskyllä painui maahan.

4. Luoksetulo: 7 (x3) - Ekassa osassa laukalla, stoppi venyi pitkäksi. Ravilla suoraan sivulle, hyvä perusasento.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8 (x2) - Todella huono seuraaminen, jäi taakse ja irtosi sivusuunnassa. Hyvä stoppi ja loppu ok.

6. Noutaminen: 9,5 (x2) - Ennakoi kapulan luovutuksen jälkeen perusasentoon siirtymistä.

7. Kauko-ohjaus: 0 (x3) - Ei tehnyt yhtäkään vaihtoa, yksi pieni nytkähdys, muttei sen enempää.

8. Estehyppy: 0 (x2) - Laiskanpuoleinen hyppy, joka meni esteen sivuun. Kiersi esteen palatessa sivulle.

9. Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

AVO3-tulos, 127 p., sij. 6/7

Mitähän tässä selittelisi? Koekooma taisi taas iskeä Vaniin. Seuraamiseen olen todella tyytyväinen, mutta tuossa maahanmenossa näkyi jo epävarmuutta joka sitten paheni kokeen edetessä. Itse en jännittänyt ihan niin pahasti kuin aikaisemmin, mutta kai silläkin jotain osuutta asiaan on. Jotenkin tuo motivaatio tekemiseen ei ole mukana kokeissa. Itse olisi pitänyt kyllä kehua vieläkin vuolaammin Vania. Sellainen harmistus jäi nyt pinnalle, kun ollaan tehty tosi paljon töitä eikä se oikein näkynyt kokeessa. Mutta ei myö jäädä harmittelemaan, uusia haasteita kohti vaan ;)

Ja sitten päivä jatkui Caron kanssa. Voi-luokassa oli kuusi koiraa, Caron vuoro toiseksi viimeisenä. Caro oli tosi herkällä tuulella, kuunteli ääniä ja veto oli autolle. Ajattelin, ettei tule mitään, mutta toisin kävi. Hyvin Caro tsemppasi, ja olen todella tyytyväinen sen vireeseen ja intoon. Koe ei mennyt tulosten osalta putkeen, mutta yritys kyllä oli hyvä.

1. Paikalla makaaminen: 10 (x4) - JEE!!!

2. Seuraaminen taluttimetta: 8 (x4) - Jätätti juoksuosuudessa. Hieman irtoili sivusuunnassa.

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 (x3) - Tämä kettu osaa ;)

4. Luoksetulo: 6 (x4) - Hieno seisominen, maahanmeno jäi puuttumaan. Tuli todella kovaa.

5. Ruutu: 0 (x4) - Ei lukinnut ruutua vihjesanoista huolimatta, eteni vain vähän matkaa ja jäi seisomaan. Ei lähtenyt uudellakaan käskyllä mihinkään. Kävimme siis katsomassa yhdessä, missä se ruutu olikaan.

6. Hyppynouto: 9 (x2) - Vino luovutus.

7. Metallinouto: 0 (x2) - Varasti perkale kapulalle ;) Hyvin haki vieraan metallikapulan, siitä olen tosi tyytyväinen, myös luovutus oli ok.

8. Tunnistusnouto: 0 (x4) - Ei lähtenyt oma-käskyllä, annoin uuden käskyn ja vahingossa käsimerkin. Ei haistellut kapuloita kunnolla ja toi väärän.

9. Kauko-ohjaus: 0 (x4) - Vain istu ja maahan -käskyt menivät perille, muuten painetta hommassa.

10. Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

152 p., ei tulosta VOI-luokassa, sij. 6/6

Oli hauska korkata Caron kanssa tämä voi-luokka. Kehässä oli mukavaa, kun oli uusia liikkeitä ja ne tuntuvat olevan kovasti Caron mieleen. Nyt hiomme ja vahvistamme näitä hiukan epävarmempia liikkeitä.