Perjantaina ajelimme tyttöjen kanssa Leppävirralle, koska lauantaina oli kummini 50-vuotisjuhlat. Juhlissa menikin lauantaipäivä, tytöt olivat mukana. Välillä ne pääsivät juoksentelemaan juhlapaikan (vanha maatila) pihalle ja osan ajasta ne odottivat autossa. Lähdimme jo ajoissa nukkumaan. Tänä aamuna suuntasimme siis Varkauteen ja Pauli Härkösen tuomaroimaan tokokokeeseen. Vani sai paikan kokeeseen maanantaina.

Vani aloitti:

1. Paikalla makaaminen: 8(x3) -> Tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon.

2. Seuraaminen taluttimetta: 6,5(x2) -> Alku ihan hyvää, mutta sitten vasemmalle käännöksessä taisin törmätä Vaniin ja sit alkoi seuraaminen repeillä (eli otti väljyyttä sivusuunnassa, jätätti myös).

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10(x2)

4. Luoksetulo: 5(x3) -> Alku nopea, stoppi meni pitkäksi, kun neiti hiipihiipijahiipi. Annoin pienen käsimerkin, jonka jälkeen pysähtyi. Loppuosa sivulle tooooodella hidas.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9(x2) -> Otti seuraamisosuudessa väljyyttä sivusuunnassa, stoppi itsessään ihan hyvä.

6. Noutaminen: 0(x2) -> Varasti kapulalle.

7. Kauko-ohjaus: 6(x3) -> Ei meinannut nousta ensimmäisellä m-i -vaihdolla. Lisäkäskyistä tippui pistemäärä, mutta olen tyytyväinen, että teki ylipäätään vaihdot!!!

8. Estehyppy: 10(x2)

9. Kokonaisvaikutus: 9(x1)

yht. 111 pistettä, AVO3-tulos, sij. 4/6.

Vani on nyt oppinut tämän koetilanteen + palkkaamattomuuden turhankin hyvin. Nyt lähdemme rakentamaan koesuoritusta ketjuttamalla liikkeitä ja tekemällä kokeenomaisia treenejä. Muulla tavoin emme pääse eteenpäin. Ajattelin myös, että nyt pidämme taukoa kokeista ja opettelemme samalla VOI-liikkeitä. Turha meidän on kokeissa käydä, kun neiti muuttuu niin fleguksi koekehässä. Siellähän pitäisi olla hauskaa!

Caron vuoro oli aika nopeasti Vanin jälkeen. VOI-luokassa oli kaksi koiraa, ja Caro oli niistä ensimmäisenä suoritusvuorossa. Jo ennen paikkamakuuta kuului paukkeita jostakin ja Caro reagoi niihin. Tiesin siis, ettei ole tulossa helppo koesuoritus.

1. Paikalla makaaminen: 9(x4) -> Meni vinoon makaamaan, pään pyörittelyä paukkeiden suuntaan.

2. Seuraaminen taluttimetta: 6(x4) -> Alku meni hyvin, mutta ennen hidasta seuraamista paukahti. Siinä vaiheessa Caro kiihdytti vauhtia, onneksi tuli juuri hidas seuraaminen ja sain sanottua seuraa-käskyn, Caro palasi sivulle, mutta sitten rupesi jätättämään juoksussa ja muutenkin pakka sekosi, hitaita ja väljiä perusasentoja.

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä: 8(x3) -> Ei reagoinut istu-käskyyn, vaan jatkoi matkaa, uudellä käskyllä istui.

4. Luoksetulo: 0(x4) -> Tarvitsi kolme käskyä siihen, että lähti ylipäätään liikkeelle (katseli sinne paukkeiden suuntaan). Itse stopit olivat kyllä mainioita. Harmi.

5. Ruutu: 6,5(x4) -> Hyvin bongasi ruudun vihjesanoilla. Painui ihan hyvin ruutuun, hiukan nopeammin olisi saanut mennä. Jäi etureunaan ja pelkäsin, että tassu olisi ollut ruudun ulkopuolella, onneksi oli sisässä. Loppuosa meni omasta mielestä hyvin, mutta saimme 6,5 pistettä. Silloin oli pakko kysyä tuomarilta, että miksi. Oli kuulemma noussut seisomaan minun toisen käännöksen aikana ja liikuttanut toisen tassun ruudun ulkopuolelle. Voi pee... Mutta tosi tyytyväinen olen, että haki nyt vieraan ruudun :D

6. Hyppynouto: 10(x2)

7. Metallinouto: 9(x2) -> Hieman hitaasti nosti kapulan.

8. Tunnistusnouto: 0(x4) -> Kolme käskyä meni jo siihen, että lähti kapuloille. Ei haistellut yhtään, vaan nosti ekan ja sit toisen (jonka toi mulle). Ja väärähän se oli.

9. Kauko-ohjaus: 0(x4) -> Ei tehnyt m-s ja i-s -vaihtoja. Lisäkäskyjä seassa. Caron huomio oli ihan muualla.

10. Kokonaisvaikutus: 8(x1) -> Tuomari harmitteli niitä paukkeita. Ei ollut Caro ihan oma itsensä.

yht. 156 pistettä, VOI0-tulos, sij. 2/2

Caro on ilmoitettu 3.10. Parikkalan tokokokeeseen, mutten tiedä, lähdenkö sinne. Olen nyt huomannut, että Caro kyllä yrittää kehässä eikä sen into häviä. Tämä koe oli todella vaikea, pelkäsin, etten saisi sitä pysymään kehässä. Siitä huolimatta Caro teki töitä. En halua nyt mitään epävarmuutta kehään, mikä voi tulla tuon tunnarin ja kaukojen kanssa (ne eivät ole valmiita liikkeitä). Treenaamme näitä nyt, ja lopullisen päätöksen osallistumisesta teen sitten lähempänä.