Tänään oli Vanin ensimmäiset, viralliset agikisat Lappeenrannassa tutussa hallissa. Paikalla olimme yhdeksän aikaan, että ehdimme katsomaan mini- ja mediykkösten radan. Tuomarina toimi tänään Sami Topra, eli Vanin agikouluttaja... Kävimme lämmittelemässä rauhakseltaan, ja ennen omaa vuoroa teimme myös harkkaesteitä. Vani kävi suhteellisen kuumana, mutta onneksi se sai hieman purettua itseään harkkaesteillä.

Rata oli sujuvan oloinen, ei mitään suurempia kiemuroita. Lähtö oli taas vaikea, kun oli Vani ei meinannut pysyä ekan esteen takana. Sen vuoksi jouduimme lähtemään hiukan hätäisesti liikkeelle, mikä kostautui kolmannella esteellä -> tuli kiire ja vetäisin hätäisen valssin, minkä vuoksi tippui rima ja taisi koko aitakin kaatua. Sitten mentiin kivasti eteenpäin, ennen keppejä meinasi käydä kämmi, mutta sen sain korjattua. Hätäily kostautui A-esteellä, kun Vani pomppasi alastulokontaktin yli, myös keinu oli hiukan huono. Tältä radalta siis 10 virhepistettä, ihanneaika 46 sekuntia alittui -8,76 sekunnilla. Lopputuloksista kävi ilmi, että tuo riitti neljänteen sijaan. Mie olin NIIIIIN onnellinen tästä radasta: Vani pysyi suht hyvin hallussa ja eteni hienosti, mutta kuunteli samalla. Tässä olisi video radasta.

Toisella agiradalla Vani oli entistä kuumempi. Olin hölmö, kun en käyttänyt Vania harkkaesteillä. Alku meni kuitenkin kepeille asti hyvin, myös se A:n kontakti, kun vaadin sen suorittamisen. Kepeille en ehtinyt kunnolla ohjaamaan ja Vani vilahti ekan välin ohi. Hetken korjailimme sitä, sitten taas tuli hyvää pätkää. Puomin alasmenon hyppäsi ja sitten lukitsi jo seuraavan esteen, eli putken. Tässä kohtaa jäin jälkeen enkä osannut enää korjata ohjausta, renkaalle vienti ei onnistunut ja Vani hyppäsi sen ohitse ja kävi hyppäämässä vielä viimeisen esteen. Siitä HYL. Hyvä fiilis jäi tästäkin radasta, hieman liian kuumana kävi koira ja ohjaajakin oli sen vuoksi radan loppua kohden vähän paineessa :) Tässä olisi video toisesta agiradasta. Kiitokset Johanna S. näiden agiratojen videokuvaamisesta!!

Hyppyradalta tuli myös HYL. Heti radan alkupäässä tippui yksi rima, vielä en ole saanut videoon linkkiä, joten en tiedä mistä riman tiputus johtui. Tämän jälkeen meno oli taas sujuvaa ja erittäin vauhdikasta, kunnes Vani haki väärän putkenpään. Sitten kämmäiltiin muutenkin loppuradalla... Tässä olisi video hyppyradasta. Kiitos Johanna K. videosta!!

Ei voi kuin sanoa, että olen todella tyytyväinen. Vani oli makea: vauhtia riitti ja se ohjautui hyvin, mokat menevät ohjaajan piikkiin ;) Tästä on hyvä jatkaa. Vanin motivaatio ei kyllä tipu, vaikka ratoja on enemmän. Se oikeasti tykkää agista . Kaiken kruunasi vielä se, että ostin Heidiltä Back on Track -loimen. Loimi istui oikein hienosti Vanilla, neiti ei vain oikein sitä heti kelpuuttanut (ts. ei suostunut liikkumaan ;D ). Kotona neiti nukkui loimen kanssa 45 minuuttia ja tuntui erittäin tyytyväiseltä. Kiitokset Heidille seurasta! Oli mukava nähdä Vanin siskopuolta Mantaa, ovat ne niin samiksia ;D