Yksi tavoite on nyt saavutettu. Carosta otti eilen sunnuntaina (1.11.2009)  kolmannen nollavoittonsa agilityn III-luokassa, ja se tarkoitti epävirallista valioitumista. Nyt kettu on siis varjoAVA Caro  

Mutta jos tässä kävisin läpi eilisen päivän tapahtumat. Kisat olivat siis Imatralla ja tuomarina Allan Mattsson. Otimme aamulla kyytiin Sampon ja Keiran (bcn Story Goes Ibiza Hippie). Olimme hyvissä ajoin Imatralla ja ehdimme katsoa ykkösluokkien radanrakennuksen. Minien ja medien rataantutustumisen aikana kävin lämmittelemässä molemmat koirat. Jotakin siinä kuitenkin häsläsin enkä käynytkään harkkaesteillä, vaikka olin niin suunnitellut. Maksien rataantutustuminen tuli jotenkin nopeasti enkä enää sen jälkeen enää ehtinyt käydä kokeilemassa harkkaesteitä. Vani kävi erittäin kuumana, kun menimme ekan esteen taakse. Ajattelin, että se olisi vähän hämmästyksissä, kun kyseessä on uusi paikka eikä se tajuaisi menevänsä agiradalla. Noh, tämä ajatus oli kyllä väärä. Neiti syttyi nollasta sataan sekunnin sadasosassa eikä malttanut kunnolla pysyä lähdössä. Sen vuoksi tippui eka rima ja sitten Vani ehtikin lukita putken sijasta A-esteen, joten heti ensimmäisen kolmen esteen aikana olimme keränneet jo vitosen rimasta ja vitosen kiellosta. Putkeen menon jälkeen homma toimi hyvin kepeille asti, missä Vani aloitti pujottelun väärältä puolelta. En luultavasti ehtinyt näyttää kunnolla sitä ekaa väliä. Ja sitten tapahtui oma kämmi, puomin jälkeen vein Vanin hypyn sijasta suoraan A:lle, eli HYL ohjaajan mokasta. Loppusuora meni tosi hyvin. Tyytyväinen pitää olla kontakteihin, kun Vani malttoi tehdä ne huolellisesti. Itse sekosin jotenkin radan alun häsellyksestä enkä saanut kunnolla kiinni jutun juonesta. Tuo lähdössä pysyminen on nyt ihan oikeasti otettava työn alle, ja siinä on pysyttävä oli Vani kuinka kuumana tahansa!!! Tässä olisi vielä video radasta. Kiitokset kuvaamisesta Heidille!

Sitten olikin odottelua, kun ennen kolmosia oli kakkosilla yksi rata. Siellä Vanin puolisisko Manta (Serica´s Babette) teki jälleen hienon radan ja nappasi ensimmäisen nousunollan kakkosista. Onnea vielä tätäkin kautta parivaljakolle!

Caron vuoro oli medien ensimmäisenä, joten jätin sen aina hallin ulkopuolelle pideltäväksi. Kiitokset Heidille ekan rataantutustumisen pitelystä ja Sampolle toisesta! Rata oli oikein mukiinmenevä, paria kohtaa muutin rataantutustumisen loppuvaiheilla. Pelkäsin, että se kostautuisi. Mutta ei, hyvin olin suunnitellut radan. Caro kulki kuin unelma eikä tullut kertaakaan sellaista epätoivon tunnetta tai viime hetken pelastusta. A:n alastulon kontakti oli kylläkin hilkulla. Nollalla päästiin maaliin ja sitten alkoi odottelu, käytin Caron jäähdyttelemässä ja lopulta sain tietää, että kettu voitti radan. Kunnon tuuletukset ja näin Carosta leivottiin varjoAVA. Tässä olisi vielä video radasta. Kiitokset kuvaamisesta Heidille!!!

Toinenkin rata oli tosi mukavan oloinen. Liika kiire kuitenkin kostautui kontakteilla. Huomasin vasta kotona, kun katselin videolta rataa, että tuomari nostaa kolme kertaa kättä: puomin ylös- ja alasmenoilla sekä siinä, kun Caro "tippuu" A-esteen ylösmenolla. Tulokseksi oli kuitenkin kirjattu 10 virhepistettä. En tiedä, kävikö tuomari sitten perumassa sen puomin ylösmenon, koska kaksi muuta kontaktivirhettä ovat aivan selkeitä. Noh, tuloksissa on se 10 virhepistettä, joten antaa olla niin. Tuolla tuloksella Caro otti voiton myös tältä radalta. Tässä olisi vielä video radasta. Carolla oli muuten tässä radalla luokkansa paras aika, vaikka otimme tuon A-esteen todella rauhallisesti uusiksi. Se on hienoa, koska Caron agi"uran" alussa painimme tuon nopeuden kanssa.

Kiitokset kaikille, jotka olette auttaneet minua ja Caroa agilityssä. Suuri kiitos menee Sanna Lehtoselle, joka otti meidät koulutettavakseen LAUKA:ssa syksyllä 2005. Kiitos kuuluu myös treeniryhmällemme täällä LAU:ssa! Kisauransa Caro aloitti 28.5.2006 Laukaassa, missä ekalta tulokseksi tuli 9,02 (vitonen puomilta ja yliaikaa 4,02 s.) ja ensimmäinen sija. Startteja epäviralliseen valioitumiseen tarvittiin 51 kpl. Tähän emme kuitenkaan lopeta, sillä Caro tuntuu nauttivan agista päivä päivältä enemmän. Seuraavat kisat ovat 21.11. Lappeenrannassa ja 28.11. Jyväskylässä. Jatkamme harrastamista entiseen tapaan, koska tästä lajista nauttivat sekä koira että ohjaaja.

***

Tänään illalla, eli 2.11. ajelemme Leppävirralle. Siellä olemme yhden yön ja huomenna tiistaina illalla lähdemme Nikon kanssa Thaimaahan Phuketiin. Hotelli on varattu Karon Beachilta. Tytöt jäävät miun porukoiden luokse hoitoon, missä ne tykkäävät taatusti olla (=vanha maatila järven rannalla). Takaisin Suomessa olemme myöhään illalla 18.11. Lappeenrantaan tulemme sitten 19.11. Tuoksi ajaksi blogi ja kotisivut hiljenevät. Lyhyt treenitauko tulee nyt ihan tarpeeseen (vaikkakin aion ottaa Pipan tokovihkot lentokoneeseen luettavaksi ;D ) Takaisin arkeen palaamme rytinällä, sillä 21.11. on tosiaan vuorossa Lappeenrannan agikisat. Caro juoksee tuolloin kolmella radalla. Sunnuntaina 22.11. järjestetään puolestaan Jyväskylässä bodercollieiden ja australiankelpieiden erikoisnäyttely, mihin Vani on ilmoitettu. Oikein ihanaa syksyn jatkoa kaikille blogimme lukijoille! Palataan asiaan reilun kahden viikon päästä (toivon mukaan erittäin ruskettuneina ja levänneinä)!!!