Tiistai-ilta ja Vanin agitreenit... Treenien teemana oli tänään valssaaminen. Ekaksi tehtiin kolmen esteen sarjaa, missä oli A, jonka jälkeen piti kääntää valssilla hypylle ja tehdä vielä valssi toisen hypyn jälkeen. Hypyt olivat ikään kuin 90 asteen kulmassa ja niiden välillä oli suht pitkä vienti. Ensimmäisellä kerralla Vani sujahti hyppyjen välistä, etenin liian nopeasti toisen hypyn luokse. Sitten kolme onnistunutta toistoa, neljännellä kerralla sujahti toisen hypyn jälkeen minun selän taakse. Olisi pitänyt itse liikkua vähän enemmän sivulle. A-esteen kontaktit ihan ok, vaikkakin oli aikamoinen kiire. Tämän jälkeen pieni huilitauko.

Sitten pidempi radanpätkä, jossa suorassa linjassa hyppy ja puomi, sen jälkeen putki sivuttaissuunnassa ja koiran piti hakea se kauimmainen putkensuu. Putken jälkeen kaksi hyppyä, josta lähes 90 asteen vienti putkelle. Toisen putken jälkeen vekki hypylle ja suorassa linjassa toinen hyppy-pussi-rengas. Alun hyppy-putki toimi, putken alastulolla oli nami, eka vienti puomin jälkeiselle putkelle epäonnistui hiukan, kun Vani lähti hakemaan vasemmalla etuviistossa olleelle keinulle. Otin kuitenkin haltuun ja sain koiran kääntymään putkeen, sitten hirmuinen spurttaus niille kahdelle hypylle, mutta hiukan olin myöhässä eikä enää hyppyjen jälkeinen valssi toiminut. Otettiin tätä putki-hyppy-hyppy-valssi -yhdistelmää muutamaan otteeseen ja se lähti kyllä toimimaan. Minun piti vain lähteä todella rivakasti putkelta ja kääntyä toisen hypyn jälkeiselle valsille jo ennen hyppyä. Vani rupesi lukemaan minun ohjausta ja hidasti minun kääntymisestä vauhtia. Mahtava fiilis, kun saatiin tämä onnistumaan useaan otteeseen!!!

Sitten radan loppupätkään, eli niiden kahden hypyn jälkeiseen putkeen jne. Putkeen lähetys onnistui hyvin, mutta sitten tulikin haastetta. Oli tarkoitus, että olisin tehnyt putki-hyppy -yhdistelmän jälkeen valssin ja ohjannut siitä suoraan hyppy-pussi-rengas. Ei saatu valssia toimimaan, koska minun piti tehdä aika voimakas vekki, joka suoristi koiran linjan putken jälkeen ja valmisti sille hypylle. Loppujen lopuksi tein niin, että vekkasin reilusti hypyn jälkeen ja tein takaaleikkauksen hyppyjen välissä. Pussin ja renkaan välissä Vani ehti hieman pyöriä ja kyselle, että mihin mennään, kun ohjaaja jäi aika paljon jälkeen  Tätä ei saatu korjattua. Lopuksi tein vielä koko pätkän ja saatiin onnistunut / ehjä suoritus.

Vanissa on näkynyt muutamien viikkojen aikana se, että se on ruvennut kyselemään "mihin mennään". Pitkäänhän meillä on ollut tilanne, jossa koira sinkoilee eikä kuuntele. Nyt sinkoilu johtuu enemmänkin siitä, että oma ohjaus pettää. Pikkuhiljaa taidetaan saada paketti kasaan

Illalla käytiin vielä Vanin ja Suskun & Cabbyn kanssa lenkillä jäällä. Hieman siellä oli vielä lumen alla sohjoa... Caro jäi kotiin, kun valitettavasti ilotulitteita ammutaan jo nyt eikä kettu oikein tykkää olla pihalla.