Tänään reissasimme Kotkaan agilitykisoihin. Caron kisat olivat vuorossa, mutta Vanikin pääsi mukaan turistiksi. Vanin juoksut ovat loppu, ja se on ollut kovin murheissaan, kun ei ole kuukauteen päässyt oikeastaan mihinkään mukaan. Topakkana se tuijottelikin menomatkalla takakontissa liikennettä. Hieman minua jännitti se, että kisat järjestettiin tenniskuplahallissa hiekkatekonurmella. Ei nimittäin ole kisattu koskaan Caron kanssa tuollaisella alustalla. Turhaan kuitenkin jännitin, Caro oli aivan normaali itsensä kisoissa.

Olimme hyvissä ajoin paikalla ja ehdittiin lämmitellä rauhassa ennen ensimmäistä rataantutustumista. Vuorossa oli Hannele Lummerannan hyppyrata, joka ei ollut mitenkään erityisen vaikean tuntuinen. Ja hyvinhän Caro kulki: 0-tuloksella ja -1,06 ajalla sijoituimme toiseksi. Wau! Hieno aloitus kisapäivälle . Alla vielä muistinvarainen piirros radasta.

Kisa jatkui ensimmäisellä agilityradalla, Lummeranta jatkoi tuomarina. Tämäkin rata oli ihan perusvääntöä. Ohjaus meni hiukan sekaisin tuossa A-esteen jälkeen, kun olin suunnitellut tekeväni valssin. En ehtinyt sitä kuitenkaan tehdä, vaan "työnsin" voimakkaasti Caron putken oikeaan päähän. Ohjauksen muuttumisesta huolimatta nappasimme 0-tuloksen, -4,56 ja sillä irtosi viides sija. Tässä vaiheessa alkoi omaan päähän tulemaan hiukan painetta, mutta sain onneksi jännityksen kuriin. Itse asiassa mietin kisoissa, että olen hyvin oppinut säätämään omaa jännitystäni. Radat vaihtuivat aika nopeaan, mutta osasin keskittyä hyvin rataantutustumisiin.Tässä vielä ensimmäinen agirata.

Viimeinen rata oli Anne Viitalan tuomaroima agilityrata, missä oli pari kolme kinkkistä kohtaa. Radan puolivälissä kävi ohjauksessa moka, otin liikaa etumatkaa kohdassa, jossa puomin alta lähti putki ja koiran olisi pitänyt mennä puomille. Kun hätiköin, Caro sujahti putkeen ja siitä siis HYL. Muuten kyllä oli vauhtia ja virheetöntä menoa, liian kiire ei saisi kuitenkaan ohjaajalla olla.

Palkintoja tuli noista kahden radan nollista ihan kivasti: Caro on onnellinen herkuista ja Vani lelusta. Vani pääsi Caron ratojen jälkeen tutustumaan tenniskuplahalliin, eikä sekään reagoinut paikkaan mitenkään. Teimme helppoja tokojuttuja ja mustavalkoinen teki erittäin hienoa seuraamista. Mukava reissu kaiken kaikkiaan!