Kiirehdin töiden jälkeen hallille kouluttamaan estevalmiiden ryhmää. Otin tytöt mukaan, kun suunnattiin koulutuksen jälkeen Mattilan kentälle tokoilemaan. Paikalla olivat meidän lisäksi oikein kunnon kelpopoppoo: Marika & Nemo ja Waara sekä Tiina & Woitto, Warma ja Arwo. Anne saapui paikalle käskyttäjäksi ilman koiria.

Otettiin heti alkuun paikkamakuut. Vani ekaksi Nemon ja Arwon väliin. Nätisti painui maahan ja oli kai ollut ihan kiltisti, kun ei ainakaan mitään moitteita tullut. Piilossa oltiin, aikaa en tiedä.  Taisi ennakoi perusasentoa, ihan tarkkaan en muista.

Sitten Caro Woiton ja Warman väliin makoilemaan. Tämän paikkamakuun alku olikin vähän rauhattomampi, kun kentän läpi päätti kävellä joku teinijätkä ja sai vähän koirien kommentteja osakseen. Caro meinasi lähteä sanomaan pusipusihalihaliihanaihminen, mutta sain sen kuitenkin pidettyä aisoissa. Rauhoittui hyvin makaamaan eikä moitteita kuulunut.

Caron kanssa aloitin ruudulla. Ekaksi Caro lähti huitelemaan jonnekin minusta katsottuna oikealle, ei lähellekään ruutua. Pyysin takaisin ja annoin enemmän vihjesanoja. Sitten löytyi ruutu, mutta meni makaamaan ruudun oikeaan reunaan sillä tavoin, että oli ruudun reunalla makaamassa. Pyysin takaisin, minkä jälkeen tuli kaikennäköistä sekoilua (=juoksee viisi metriä ja painuu maahan, juoksee ruutuun, muttei kuuntele mitään yms. kivaa). Otin sitten ihan läheltä pelkkää ruudun paikkaa ja sitä järkeäkin alkoi löytyä. Yksi kokonainen sitten loppuun ja kyllähän se ruutu löytyi. Loppuosan tuli aivan liian lujaa, ei onnistu tuollaisesta seuraaminen.

Tasoittelin menoa vähän seuraamisella ja liikkeestä istumisella. Luoksetulossa ennakoi vähän molempia stoppeja, joten otin lopulta suoraa luoksetuloa.

Loppuun kaukojen m-i-m-s -sarjaa. Nyt pitää erikseen vahvistaa tiettyjä vaihtoja.

Marika käskytti Vanin seuraamista. Pidin namin kädessä emmekä toteuttaneet kaikkia Marikan käskyjä. Ihan kivasti seurasi, mutta itse turvaudun nyt ihan liiaksi tuohon namikäteen. Minullehan Vanin pitäisi töitä tehdä eikä pelkästään sille namille. Tämä asia pyörii paljon mielessä, lopputulos on vielä vähän hämärän peitossa.

Kaukokäskyt onnistuivat kerralla kunnolla, noudossa ennakoi luovutuksen jälkeen perusasennon. Myös liikkeestä seisomisessa ja maahanmenossa ennakoi perusasentoja, itse stopit ok.