Tänään oli vuorossa joensuulaisen Katja Ojansivun koulutus. Alla on muistinvarainen piirros radasta. Tuli taas muistutusta ihan perusasioista. Katja painotti esimerkiksi kriteereitä palkkaamisessa. Ei palkata sellaisia suorituksia, mitkä eivät ole omien tavoitteiden mukaisia. Esimerkiksi kontaktilla koira palkataan silloin, kun se seisoo, on tassut maassa ja takajalat kontaktilla -> jos tämä on siis ohjaajan tavoite. Vanin kanssa puolestaan: lähdöstä ei liikuta ennen kuin olen itse antanut luvan.

Aloitin Caron kanssa. Pääsimme jopa vitosesteelle asti ennen kuin kosahti. Kokeilin vitoselle pakkovalssia, mutta Caro haki hypyn väärästä suunnasta. Hioimme pakkovalssin ajoitusta ja sopivaa liikettä. Toinen ongelmakohta oli vitosesteen takaakierron jälkeinen ohjaus. Peruuttelin liikaa enkä osannut tarpeeksi suoraviivaisesti lähettää Caroa "sylistä" putkelle. Myös kasiesteen pakkovalssi oli vaikea. Näiden ongelmakohtien korjaaminen vaati vain oikeanlaista ajoitusta. 11 hypyllä ehdin kierrättää takaa ja siitä puomille sujuvasti. Tähän päätimme ensimmäisen harjoituksen.

Vanin kanssa ohjasin samalla tavalla alun kuin Caronkin kanssa. Vani sujahti pari kertaa kolmoshypyn jälkeen suoraan putken väärään päähän. Tämä kohta vaati tiukkaa haltuunottoa. Ehdin myös Vanin kanssa tekemään pakkovalssin vitoselle, mutta tämä vaati useamman toiston ennen kuin lähti oikeasti toimimaan. Omalla liikkeellä oli näytettävä, että hyppy pitää kiertää. Myös Vanin kanssa hiottiin tuota kutoshypyn ja sen jälkeisen putken välistä ohjausta. Kasihypyn palkkovalssi toimi jo paremmin. Ysi ja kymppi -esteet myös ok. Jätettiin siihen eka harjoitus.

Toisen harjoituksen Caro aloitti puomilta. Tein 15 esteen takaakierrolla ja 16 esteen jälkeen valssin. Näissä kohdissa katsoimme taas omaa ajoitusta. Muutoin pääsimme kepeille asti ilman suurempia ongelmia, mutta kepeiltä Caro sujahti ohitse. Yritin aluksi takaaleikkausta kepeille, mutta paremmin homma toimi niin, että tein persjätön putken jälkeen. Se toimi paremmin. Aluksi myös kokeilin takaaleikkausta 24 ja 25 esteiden välillä, mutta valssilla meno oli sujuvampaa. Caro liikkui kivasti treenin ajan. Itse saisin harjoitella vielä oman kropan hallintaa, välillä ohjaan väärällä kädellä ja liikutan yläkroppaa väärissä kohdissa.

Vanin kanssa harjoittelimme sylikäännöistä hyppyjen 14 ja 15 välillä. Makeasti alkoi Vani kääntyä, kun vähän aikaa hinkkasimme sylkkäriä. 16 esteellä valssasin Caron tapaan ja sain oikein lyhyen kaarroksen. Siitä oli hyvä lähettää putkeen ja vekata hieman hypylle 18. 22 putkelle käänsin Vanin sylkkärillä (aivan niin kuin Caron ja hyvin mustavalkoinen haki pimeää putkea). Kepit ohjasin ns. helpommalta puolelta, jonka jälkeen Vani sai palkan. Takaaleikkaus 24 ja 25 esteiden välillä oli hankala, kun en saanut Vania kunnolla haltuun ensimmäisen hypyn jälkeen. Teimmekin sitten yhdellä esteellä haltuunottoja. Kaiken kaikkiaan Vani toimi hyvin. Tiettyjen juttuihin se tarvitsee vielä runsaasti toistoja ja opetusta, mutta ihan hyvältä tämä alkaa näyttää.