Olen nyt päivittänyt kotisivuilta uutiset ja Caron sekä Vanin tulokset kootusti alkuvuoden ajalta. Lisäsin myös tänne blogiin 7.3. Lappeenrannan agikisojen tekstiin pari kappaletta videolinkkejä.

Pidimme tänään treeniporukalla kokeenomaisen tokotreenin. Hetkinen vierähti tokoillessa, ja keli oli ihanan aurinkoinen. Ensin teimme paikkamakuut ja sitten yksilösuoritukset luokittainen. Vani oli ensin kehässä. Mynttisen Tiina tuomaroi:

1. Paikalla makaaminen: 10 - tosi hyvä, ei ollut valumassa maahan ennen aikojaan ja otti hienon katsekontaktin ennen maahan -käskyä. Loppuosa ok.

2. Seuraaminen taluttimetta: (8) - arvosana on suluissa, koska otin seuraamisen uudelleen. Jähmetyin heti alussa, eli tuli jälleen se epävarmuus "ettei Vani seuraa". Ja mustavalkoinen luki ajatukset ja jäi seisomaan ensimmäisen vasemmalle käännöksen jälkeen. Höpöttelin, ettei noin saa tehdä ja otin lelun esille. Palkkasin hetkisen ja sitten otimme uudelleen niin, että lelu oli esillä. Sitten ihan mukavaa seuraamista. Mutta tässä näkyy se epävarmuus (molemmilla): seuraaminen tulee alkuun ja jos en luota koiraan, emme myöskään saa kunnollista seuraamista aikaiseksi. Nyt on tehtävä paljon pätkiä, joissa joku höpöttää ja käskyttää -> Vani tajuaisi, ettei tässä ole mistään ihmeellisestä kyse.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 - ennakoi perusasennon lopussa.

4. Luoksetulo: 0 - ei pysähtynyt ekalla, vaan hiipi ja sen takia annoin uuden suullisen käskyn ja käsimerkinkin. Loppu ihan ok.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8 - otti etäisyyttä seuraamisessa, ennakoi perusasennon lopussa.

6. Noutaminen: 9 - aavistuksen ennakoi sivulletuloa.

7. Kauko-ohjaus: 0 - ei noussut ekalla, sitten ei mennyt maahan. Kävin lähellä käskyttämässä. Tämä liike ei toimi, jos on painetta tekemisessä.

8. Estehyppy: 10 - hieno!

9. Kokonaisvaikutus: 8 - osaa tehdä hyvin, mutta paineistuu.

Jotta näin. Nyt keskitymme tekemään seuraamista paljon niin, että joku käskyttää ja palkantulo vaihtelee. Ennakointia on saatava pois (=yllätyksellisyyttä treeneihin) ja varmuutta edelleen luoksetuloon sekä kaukoihin.

---

Caron tuomaroi Kirsi Kokkonen:

1. Paikalla makaaminen: 10 - tosi hienosti, ei vinkumista tms. levottomuutta.

2. Seuraaminen taluttimetta: 9 - ohjaaja tekee kuulemma kropalla ylimääräisiä liikkeitä, koira ei

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 - meidän bravuuri!

4. Luoksetulo: 8,5 - tuli lujaa, ohjaaja ennakoi seisomista ja antoi käskyn hiukan liian aikaisin, ennen maahanmeno kaarsi juostessaan, hyvin malttoi odottaa maassa tänne-käskyä.

5. Ruutu: 9,5 - hiukan haisteli mennessään ruutuun ja jäi tosi lähelle oikeanpuoleiden etumerkin luokse, totteli hyvin maahan-käskyä, loppu lujaa ja perusasentokin löytyi.

6. Hyppynouto: 10 - tykkäisin itse vieläkin tiiviimmästä luovutusasennosta.

7. Metalliesineen noutaminen: 9 - hieman arpoi ennen kuin otti kapulan suuhun, jälleen ihmeellinen kaarros takaisin tullessa, hyvä luovutus (=ei muljautellut kapulaa suussa).

8. Tunnari: 0 - malttoi haistella, pysähtyi oikean kapulan luo, mutta nosti / palautti viereisen. Pahus!

9. Kauko-ohjaus: 6 - tarvitsi lisäkäskyn ensimmäiseen seisomiseen, yksi vaihto (en muista mikä) jäi tekemättä, ei kylläkään edennyt.

10. Kokonaisvaikutus: 9,5

Caro teki taas hyvällä vireellä. Seuraamista on hiottava entisestään, ruudussa paikan vahvistamista, noutojen luovutukset sivulla tiiviimmäksi, TUNNARI JA KAUKOT KUNTOON!

Olipa mukava katsastaa, missä vaiheessa kummankin koiran liikkeet ovat! Kiitokset asianosaisille