Olipa mukava treeni Vanin kanssa. Jotenkin yhteistyö on ruvennut pelittämään, kun voidaan keskittyä oikeasti treenaamiseen (sellainen ylimääräinen sähellys ja vouhotus on vähentynyt = ohjaaja on rauhallisempi + koira keskittyy ja kulkee paremmin). Olin tänään tosi tiukkana tuon lähdön kanssa. Jos lähti liikkeelle, kävin palauttamassa takaisin. Kun pysyi paikalla, kävin palkkaamassa enkä lähtenyt suorittamaan rataa. En myöskään päästänyt hyppäämään ensimmäistä estettä takaisin päin, jos oli varastanut lähdön. Ja olipa mukava lähteä liikkeelle sitten ilman hätäilyä!

Ensimmäinen yritys oli vähän hätäilyä, kolmosesteen jälkeen tuli isompi kaarros, kun en stopannut vauhtia tarpeeksi putkelta tullessa. Vani myös sujahti ensimmäisen kerran keppien ohitse, kun vauhti oli niin hurja. Ei pujotellut myöskään viimeistä väliä, kun ohjaaja oli jo lähdössä ysihypylle. Keinun jälkeen sinkosi vain jonnekin, joten otimme uudestaan. Ja sittenkin ihme hätäilyä kontaktin kanssa ja keinun jälkeen, ei meinannut millään löytyä putken oikea pää. Puomin alastulolla tiputtelin nameja ja Vani jäi syömään niitä. Otimme siis uudestaan huonoja kohtia, eli korjasin kolmoshypyn ohjausta tiukemmaksi ja se toimi. Lisäksi kävin "vetäisemässä" koiran keppin ensimmäiseen väliin. Näillä korjauksilla meno muuttui jo paljon paremmaksi.

Pääsimme tekemään radanpätkän vielä uudestaan pienen tauon jälkeen. Jälleen otin tiukan linjan lähdössä pysymisen kanssa, ja kyllähän sitä malttoi sitten löytyikin. Myös kolmoshypyn ja neloshypyn jälkeiset kaarrokset sain pieniksi, kutoshypyn rima tippui. En tiedä, tuliko Vanille kiire, kun sain spurtattua hyvin vauhtia putken jälkeen. Ehkä olisi vaatinut pienen vekin ennen kutoshyppyä. Nyt kepit löytyivät hyvin ja pienen pieni kaarros ysihypyn jälkeen. Pienellä kaarroksella sai "eliminoitua" sen mahdollisuuden, että Vani hakisi tuota väärää putkea. Keinullakin oli malttia ja kasiputken oikea pää löytyi, kun ohjasin loppuun saakka. Loppu ok. Tästä jäi tosi hyvä fiilis, radalla ei tullut kieltoja ja muutenkin ohjaukseni toimi, samoin kuin koira. Nyt on hyvä jatkaa!

Tässä vielä muistutuksia itsenäiseen harjoitteluun:

- lähdössä pysyminen

- keppien pujottelu, kun ohjaaja "vaikeammalla" puolella

- kontaktit!