Vapunpäivän kunniaksi lähdin Vanin kanssa Lahden tokokokeeseen. Caro hyppäsi myös kyytiin, kisamaskotiksi  Koe järjestettiin Lahdessa Renkomäen hallilla, joka oli kyllä tosi pieni paikka. Olimme paikalla hyvissä ajoin, ja ehdin katsoa myös ison osan ALO-luokan suorituksista sekä kävellä kunnolla Vanin kanssa ennen omaa vuoroa. Avoimen luokan paikkamakuu jaettiin kahteen ryhmään, ja Vani oli niistä ensimmäisessä. Tässä olisi vielä liikkeet ja niistä saadut pisteet:

1. Paikalla makaaminen: 10 (x3) - Hyvin malttoi odottaa maahan-käskyä, jäi hiukan vinoon. Hyvä perusasento, ei merkkiäkään ennakoinnista.

2. Seuraaminen taluttimetta: 7,5 (x2) - Alkoi hyvin, mutta sitten kokeen tuoma epävarmuus hiipi Vaniin. Väljä seuraamispaikka ja kerran jäi jälkeen, jolloin annoin uuden seuraa-käskyn.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8 (x2) - Ei tippunut ekalla maahan, annoin heti lisäkäskyn.

4. Luoksetulo: 7 (x3) - Reagoi ensimmäiseen käsimerkkiin, mutta hiipi kohti. Annoin uuden käsimerkin ja sillä pysähtyi. Hyvä loppuosa.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 (x2) - jee!

6. Noutaminen: 9 (x2) - hieman ennakoi luovutuksen jälkeen perusasentoon siirtymistä.

7. Kauko-ohjaus: 8 (x3) - Ensimmäiseen m-i -vaihtoon tarvitsi lisäkäskyn, muut vaihdot tosi hyvät.

8. Estehyppy: 8 (x2) - kolautti esteeseen, kun hyppäsi istumisesta takaisin minun suuntaan.

9. Kokonaisvaikutus: 9 (x2)

Yhteensä pisteitä kertyi siis 169 ja sillä irtosi viimeinen AVO1-tulos TK2-koulutustunnusta varten. Tuomarina toimi Harri Laisi.

Vani paineistuu edelleen koetilanteessa ja vaikein liike on ehdottomasti tuo seuraaminen. Nyt harjoittelemme VOI-luokan liikkeitä ja keskityn liikkeiden ketjuttamiseen sekä palkkaamisen satunnaistamiseen ihan kunnolla. Muutoin emme selviydy voittajasta. Annoin Vanille hiljaisen lupauksen siitä, että kisaisimme tokossa seuraavan kerran vasta vuoden päästä kesällä/syksyllä, mutta katsotaan nyt mihin suuntaan nämä liikkeet menevät. Kiitokset Tiinalle ja Annelle vielä näin jälkikäteen tsemppauksesta ja henkisestä tuesta  Sen verran tuo koe jännitti!