Aika ei meinaa riittää siihen, että istuisin koneelle päivittelemään meidän tekemisiä. Yritän nyt koota tähän tämän viikon tapahtumia. Maanantain ja tiistain löhöilimme Lappeenrannassa, Vani kävi tiistai-iltana treenaamassa agia oman ryhmän kanssa. Lisäksi kävin tiistai- ja keskiviikkoaamuna hallilla tekemässä pienet agitreenit molempien kanssa. Keskiviikkona ajelimme Leppävirralle, ja tytöt olivat aivan haltioissaan, kun pääsivät riekkumaan pihalle. Molemmat kävivät välillä järvessä, vaikka kylmää se vesi vielä on. Aivan mahtavaa oli olla pihalla, lämpimässä kesäsäässä.

Torstaiaamuna ajelimme Pieksämäelle agikisoihin. Päivä oli pitkä, kun Vanin ensimmäinen startti oli kymmenen maissa ja Caron viimeinen puoli seitsemän aikaan. Onneksi oli tuttuja kisoissa ja aikaa sai kulutettua matkailuvaunussa. Vanin ensimmäinen rata meni ihan hulinaksi. Se sujahti heti ensimmäisen hypyn jälkeen väärälle esteelle, tai siis kävi alittamassa renkaan. Kun sain sen siitä haltuun, pari estettä meni hyvin ja sitten se taas alitti renkaan ja sinkosi seuraavalle esteelle, puomille. Päätin tässä vaiheessa keskeyttää radan, kun ei tuntunut järkevältä jatkaa. Toisen radan alussa Vani kävi jälleen kuumana ja varastikin lähdön + ohitti ensimmäisen hypyn. Jouduimme siis ottamaan lähdön uusiksi vauhdista ja Vani tiputti ensimmäisen riman. Sain homman haltuun, mutta kepeille viennissä yritin liian vaikeaa ja ahdistin Vania liiaksi. Tästä siis kielto. Keppien jälkeen meno oli oikein mallikasta, harmi vain, että neljänneksi viimeisen esteen (puomi) jälkeen oma kroppa näytti väärään suuntaan ja Vani haki väärän hypyn. Otin lopun kisanomaisesti loppuun. Vanille siis Minna Räsäsen tuomaroimilta agilityradoilta HYL.

Caron vauhti oli hiukan hiipuvaa. Se jaksoi kyllä innostua agilitystä, mutta jotenkin meno radalla oli tökkivää. Ensimmäiselle radalla oli asetettu tiukka ihanneaika, mikä ylittyi 2,49 sekunnilla. Selvisimme radasta virheettömästi ja pienellä ihanneajan ylityksellä sijoituimme kolmanneksi. Caro sai palkinnoksi pokaalin, rusetin ja ruisleipää :) Toisella radalla vauhtia oli enemmän, mutta kyllä kettusessa näkyi se, että olemme viime aikoina treenanneet / kisanneet paljon. Se alkaa väsyä, eli vähemmän startteja teemme jatkossa. Jouduin vedättämään Caroa koko toisen radan ajan ja se kostautui puomin alasmenolla: en siis malttanut odotella tarpeeksi ja Caro hyppäsi kontaktin yli. Toiselta radalta tulokseksi 7,22, eli kontaktivirhe ja hiukan yliaikaa. Kolmosten radoilla tuomarina toimi Jarmo Jämsä.

Perjantaipäivä meni ihan ulkona ollessa. Tytöt saivat vain juosta, syödä luita, olla vain... Ja kyllä ne nauttivat. Otin reilusti kuvia, lisäilen niitä tänne sitten, kun ehdin. Illalla ajoimme takaisin Lappeenrantaan, ja Vani joutui vielä pestäväksi tämän päivän näyttelyä varten. Saimme tänään aamulla ihanaisen bcu Sampan vieraaksi, kun toimin Sampan händlerinä Lappeenrannan ryhmänäyttelyssä. Päivä oli varsin kuuma eikä tilannetta ainakaan parantanut se, että bordercollieiden kehä oli roimasti myöhässä. Tukala olotila unohtui kuitenkin heti, kun pääsimme kehään. Samppa esiintyi hienosti: oli PU3 ja sai ensimmäisen SERTIN. Ja mikäs noin hienosti käyttäytyvää koiraa onkaan esittäessä :D On se vain niin ihana!!! Myös Vani esiintyi hienosti, ravasi häntä alhaalla ja oli tosi kiltisti. Tuomari Veli-Pekka Kumpumäki arvosteli Vanin näin:

Sopusuhtainen, narttumainen kokonaisuus. Erittäin hyvät mittasuhteet ja kaunis ylälinja. Hyvä pää ja ilme. Hieman ulkokierteiset etukäpälät. Rintakehä voisi olla tilavampi. Hyvä takaosa ja häntä. Hyvä turkki. Liikkuu ahtaasti takaa ja hyvällä askelpituudella sivusta katsottuna.

Tällä irtosi AVO-EH ja AVK2. Olen tosi tyytyväinen omaan mustavalkoiseeni <3

Päivä oli siis varsin onnistunut. Nyt iho hieman punoittaa, mutta on tämä sen arvoista. Sattui kyllä tämä loma niin sopivaan aikaan, en olisi uskonut tällaisia helteitä olevan toukokuussa. I Like! Huomenna olisikin sitten vuorossa Imatran tokokoe Caron kanssa, nähtäväksi jää, hyytyykö kettu helteeseen ;D