Tänään olivat vuorossa Mikkelin agilitykisat Vanin kanssa. Eilen kävin turistina katsomassa 3-luokan kisoja Mikkelissä Tiinan & kelpiepoikien kanssa. Kiitokset Tiina kyydistä ja seurasta! Oli tuon reissun tarkoituksena jokin muukin kuin pelkästään katsoa kisoja, mutta katsotaan seuraako tästä "syysprojektista" mitään sen isompaa. Hyvältä näytti ainakin se, mitä olin katsomassa  No, mutta takaisin tämän päivän kisoihin...

Kello soi kuuden jälkeen, ja voi että olisi nukuttanut niin hirveästi. Ja sitten aamulenkillä tajusin, että olin liikenteessä ihan liian aikaisin. Muistin, että olin ilmoittanut Vanin vain B- ja C -radalle, ja olin tekemässä lähtöä sen ensimmäisen, eli A-radan mukaan. Sain siis tehdä lähtöä ihan rauhassa, Mikkelissä olin puoli kymmenen aikaan, joten ehdin katsella maksien ensimmäisen radan ja tehdä kunnolliset lämmittelylenkit. Kävin myös tekemässä harkkaesteitä Vanin kanssa, kiinnitin erityistä huomiota siihen lähtöön, ja sainkin Vanin rauhoittumaan. Tuomarina toimi tänään Rauno Virta.

B-rata oli mentävän oloinen, ainoana kohtana mietitytti tuon kepeille vienti. Päätin, että annan koiran hypätä reilusti muurin taakse ja valssata ennen keppejä. Tässä vielä Rauno Virran ratapiirros:

Tänään päätin, että seuruutan Vanin lähtöön. Niin olen tehnyt treeneissä, ja Vani rauhoittuu ehkä paremmin lähtöön. Kaulapannan poisottaminen nostaa yleensä kierrokset kattoon, eli päätin kokeilla uutta tapaa. Otin pannan pois jo silloin, kun edellinen koirakko meni loppusuoraa ja sitten seuruutin Vania hiljalleen kohti lähtöä. Se pysyi tosi hyvin hanskassa, eikä pillinvihellyksestä tullut haukkua. Vani jäi tosi hyvin lähtöön, tarkoituksenani oli ottaa koira vastaan 2. hypyn takaa. Pääsin ykkös- ja kakkoshypyn väliin, kun Vani karkasi ja hyppäsi jo kakkosestettä, huulilta pääsi lievä perkele, mutta sain sen kääntymään putkelle takaaleikkauksella. Sain muutettua Vanin juoksurytmin puomille, eli otti hyvin ylösmenon, mutta sitten ei reagoinut millään tavalla ota-käskyyn, eli hyppäsi oikein reilusti alasmenon. Pyysin sen luokse, otin puomin takaisinpäin, jolloin alasmeno oli himpun verran parempi. Ja sitten kävelimme pois radalta. Että silleen... Ei toimi kontaktit kisoissa ei.

Sitten menikin taas aikaa, että sain itseni kasattua. Onneksi toinen rata oli hyppyrata, ettei tarvinnut jännittää noiden kontaktien kanssa. Tässä hyppyradan piirros:

 

Seuruutin Vanin samalla tavalla lähtöön kuin edellisellä radalla, mutta toistin sitä paikka-käskyä jättäessäni sen. Se ei kyllä auttanut yhtään, Vani kuumuu tuollaisesta vain enemmän, eikä pysynyt yhtään paikallaan. Jouduin siis ottamaan lähestulkoon lentävän lähdön ja tekemään takaaleikkauksen 3.hypylle, takaaleikkauksen tein myös 6. putkelle ja sitten kiiruhdin ottamaan Vania 7. hypyn takaa. En tiedä, olinko jotenkin edessä tms., mutta Vani tiputti riman seiskalta. Lisäksi sillä oli ihan törkee vauhti päällä, taipui kyllä keppien ekaan väliin, mutta ei sitten toiseen enää. Siitä virhe, ja otimme pujottelun uusiksi. Loppu sujuikin sitten suunnitelmien mukaan, eli tulokseksi 10 ja aika -9,52 (sij. 8./15). Mukava saada edes joku tulos, kun ei niitä hirveästi ole meille herunut. Nyt on kieltämättä vähän ahdistusta tuon lähdön ja kontaktien suhteen, molempia on harjoiteltu ihan älyttömästi, mutta eivät vain toimi kisatilanteessa. Mutta emme jää pohjamutiin kieriskelemään, lisää treeniä on vain tehtävä  Caro pääsi tekemään Vanin ratojen jälkeen harkkaesteillä pyöritystä ja oli aivan liekeissä!