Tänä viikonloppuna olikin sitten oikein kunnon agilityrutistus. Kotkassa järjestettiin kaksipäiväiset kisat, lauantaina kaksi virallista rataa 1-2-luokkalaisille ja sunnuntaina kaksi virallista rataa 3-luokille. Sunnuntain kisattiin sekä yksilö- että joukkuepiirinmestaruuksista. Lauantaina kyytiin hyppäsivät myös Emma, Pasi ja borcol Hiro. Caro lähti turistiksi mukaan.

Lauantain tuomari toimi Jarmo Jämsä, joka oli tehnyt oikein kivat radat. Olimme ajoissa paikalla, joten ehdin tehdä Vanin kanssa kunnolliset lämmittelylenkit ennen omaa vuoroa ja käydä myös harkkaesteillä. Tästä huolimatta neidillä keitti taas lähdössä yli, eli en saanut sitä pysymään paikallaan. Onneksi lähtö suosi meitä, joten otin yhteislähdön. A oli neljäs este ja hyvin otti neiti alastulon. Suht pimeä putken suu löytyi myös, mutta HYL tulikin sitten ihan ihmeellisessä kohdassa. Pituudelta tultiin suoraan hypylle ja koiraa olisi pitänyt kääntää hypyltä vasemmalle putkeen. Vani hyppäsi tosi suoraan hypyn, se pyörähti ympäri, eikä malttanut odotella käskyjä, vaan hyppäsi hypyn takaisin päin. Päätin jatkaa kunnolla hylystä huolimatta, keinun kontakti oli hyvä, kepeille vienti epäonnistui, kun oma kroppa näytti hetken ajan A:lle ja Vani kävi kuikuilemassa sieltä harjanteelta vähän maisemia. Kepit muutoin ok, samoin rengas. Puomin ylösmenon ehdin käskyttää hyvin ja Vani muutti rytmiä, alasmenolla unohdin käskytyksen ja hyppäsi ennen kontaktialuetta pois. Jätin radan siihen... Käskytys oli tällä radalla myöhässä muutamassa kohtaa, siitä tuo hylkykin johtui. *lisään videon radasta myöhemmin

Hyppyradan lähtösuora oli kinkkisempi, siinä oli hyppy-hyppy-muuri hieman rikotussa linjassa. Vani ei pysynyt yhtään lähdössä, joten oli taas lähdettävä "lentäen". Kaksi ekaa hyppyä meni ok, mutta sitten Vani lähti hakemaan väärää estettä ja meinasi ajautua muurin ohi. Pelastuskiljahdus käänsi Vanin takaisin, ja saimme hetkeksi rytmin kuntoon. Sitten Vani hyppäsi renkaan sivusta ja ehti loikata seuraavan hypyn yli, eli tästäkin HYL. Jatkoin rataa, vaikkakin ärsytti taas tuo renkaan sivusta hyppääminen. Tämä sama virhe on käynyt nimittäin aikaisemminkin. Loppurata meni ihan ok, hienosti haki Vani kepit kovasta vauhdista. Pituudella Vani hyppäsi viimeisen palikan päälle, en tiedä, mistä se johtui. *lisään videon radasta myöhemmin

Että näin lauantaina: HYL + HYL. Ja treenattava on:

* lähtöä edelleen

* puomin alastulokontaktia

* erilaisia renkaita

Pasi ja Hiro kisasivat 2-luokassa, joten kisoja katsellessa meni iltapäivä. Kotona olimme joskus puoli viiden maissa, minkä jälkeen lähdimme vielä heittämään lenkin lentokentän ympäri Suskun, Pepin & Cinan kanssa. Kylläpä uni tuli taas illalla hyvin silmään :)

Sunnuntaina herätyskello soi puoli seitsemältä ja yhdeksän jälkeen olimme taas Haminassa. Pasi & Hiro lähtivät jälleen kyytiin, joten yksin ei tarvinnut ajella. Tiedossa oli pitkä kisapäivä... Caron urakka alkoi Jarmo Jämsän tuomaroimalla agiradalla. Radan alussa ollut hyppykuvio kävi monille koirakoille kohtaloksi, mutta selvisimme siitä virheettömästi. Caro hyppäsi A:n alastulokontakti ja seuraavalla hypyllä tulikin HYL. Minun olisi pitänyt liikkua sivusuuntaan, ei suoraan eteen, jolloin Caro lähti hypyn takaakierrolle. Ei mahtanut mitään, jatkettiin kuitenkin kisanomaisesti loppuun. *lisään videon radasta myöhemmin. Tämä HYL tarkoitti sitä, että samalla menivät mahdollisuudet kisata (epävirallisesti piirinmestaruudesta). Harmitti kyllä, mutta väärä rata ei ollut Caron vika. Toinen rata oli Minna Räsäsen hyppyrata. Siitä selvisimme puhtaasti, eli Carolle 0-tulos aikaan -6,71 ja 5. sija. Radalla oli tosi hyvä fiilis, mikään kohta ei oikeastaan tuntunut kauhean pahalta. Vähän vauhdikkaammin olisi Caro saanut pinkoa, mutta näin tällä erää. Medien piirinmestaruus meni sheltti Leeville ja Kari Laukalle (KSSK). Onnea heille! Pronssille kipusivat seurakaverit Ari ja Unto, joten paljon paljon onnea heillekin!!!

Sitten alkoikin odottelu joukkueratoja varten. Caron joukkueessa kisasivat myös sheltti Kiia & Hannele, sheltti Klaara & Merja ja X-rotuinen Sulo & Jenna. Minna Räsäsen agilityrata oli erittäin sujuva, ei mitään suurempia ansoja tms. Carolla rata sujui hyvin, mutta yhdessä kohtaa haki puomin keppien sijasta, eli koski tassulla puomin ylösnousukontaktia ja siitä HYL. Mielestäni kroppa näytti ihan muualla kuin sinne puomille, mutta jostain syystä Caro sinne sujahti. Myös Merja ja Klaara hyllyttivät ratansa, joten meidän medijoukkueelle ei herunut tulosta. Ja kylläpä harmitti tuo HYL! Jotenkin mieltä jäi masentamaan tuo Caron rata, ja olin todella hermostunut Vanin kanssa. Jotenkin tuo joukkuekisan henki, eli pitäisi tulos saada, painoi pahasti päälle. Olin Vanin kanssa ankkurina, ja meidän maksijoukkueessa olleet Sanna ja Civil (mudi) sekä Juuli ja Taavi (samojedi) olivat tehneet tuloksen, mutta Titi ja Pyry (suomenlapinkoira) hylyn.  Meillä oli siis pakkorako, pakko tehdä tulos. Ja eihän se onnistunut, Vanille ei oikein sopinut tuo, että se oli joutunut odottamaan koko päivän omaa vuoroaan. Se varasti lähdön, sinkosi heti toisena esteenä olleen renkaan sivusta ja kävi tekemässä kolmannen esteen, eli putken ennen kuin ehdin korjata renkaan kieltoa. Että silleen, HYL toiselle esteelle. Siinä mentiinkin sitten (molemmat) muristen koko loppurata, Vani sinkoili vähän sinne ja tänne, ainoa hyvä puoli oli se, että Vani otti hyvin puomin alasmenokontaktin. Radan jälkeen olin valmis tekemään Vanista mustavalkoiset rukkaset, mutta onneksi saimme vertaistukea eräältä bc-omistajalta. Ehkä meilläkin on vielä toivoa :)

Pitkä oli kisapäivä. Yli 12 tuntia meni reissussa ennen kuin olimme kotona. Tytöt heittäytyivät heti nukkumaan, ja itsekin painuin pehkuihin heti kymmenen aikaan illalla.