Osallistuin tänään Caron kanssa tokokokeeseen. Koe järjestettiin Taipalsaarella, Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen Haukkulaaksossa. VOI-luokan arvioitu alkamisaika oli klo 13, mutta ajelimme jo puoleksi päiväksi Haukkulaaksoon. En ole aikaisemmin tuolla Haukkulaaksossa käynyt, ja se osoittautui ihanaksi paikaksi pienen lammen rannalla ja metsän keskellä. VOI-luokka alkoi tunnin arvioitua myöhemmin, joten ehdin katsella hyvin avoimen luokan suoritukset ja käyttää koirat kävelemässä. Caron kanssa otin vain hiukan ennen paikkamakuuta lyhyen pätkän seuraamista ja maahanmenoja + lyhyitä paikallaan oloja. Caro oli oikein hyvällä fiiliksellä, samoin myös minä, eikä jännityskään mennyt överiksi. Tuomarina toimi Anne Nokelainen. Ja tässäpä pisteet osa-alueittain ja kootut selitykset:

1. Paikkamakuu: 0 (x4) -> Katseli jonnekin kaukaisuuteen, kun annoin maahan-käskyn, painui lopulta vasta kolmannella käskyllä maahan. Nollasimme siis liikkeen ennen kuin se oli kunnolla ehtinyt alkaakaan. Vähän manailin piilossa, mutta ei mahda mitään. Oli tuomarin mukaan maannut oikein hyvin paikallaan, kunhan sinne ensin meni

Kävin paikkamakuun jälkeen kävelemässä Caron kanssa ja otin pari maahanmenoa palkan kanssa. Kirsi ja bc-Keira olivat ensimmäisenä vuorossa, ja meidän vuoro oli heidän jälkeensä.

2. Seuraaminen taluttimetta: 9 (x4) -> Seuraaminen tuntui hyvältä. Caro pysyi hyvin mukana, pari kertaa jätätti, mutta otti minut heti kiinni. Siirtymisissä hiukan vinoja perusasentoja, mutta muuten oikein hyvää. Tuli tosi hyvä olo seuraamisen aikana, kun pystyi luottamaan Caron tekemiseen. Iloista menoa!

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10 (x3) -> YES! Tämä liike on kunnossa.

4. Luoksetulo: 5 (x4) -> Ei stopannut ensimmäisellä käsimerkillä, annoin uuden käsimerkin (liian myöhään) ja sitten pysähtyi, mutta ehti valua pitkälle. Maahanmeno ok. Annoin kuulemma kaksi erilaista käsimerkkiä, eka oli ylös päin suuntautuva, toinen enemmänkin alakautta näytetty. Ja tuota alakautta tulevaa käsimerkkiä käytän, eli annoin ensin väärän käskyn. Höh, oikein hyvä ohjaaja tuolla Carolla

5. Ruutu: 9 (x4) -> Bongasi ruudun, juoksi vähän "nuuskutellen" loppumatkan, hyvä maahanmeno. Loppuosan tuli liian lujaa, eli veti minusta ohi, mistä tuomari vähensi pisteen. Ja tässäkin käsky oli väärä, huusin "tänne", vaikka käskyn pitäisi olla "seuraa".

6. Hyppynouto: 9,5 (x2) -> Hiukan vino perusasento luovutuksessa.

7. Metallinouto: 9 (x2) -> Ampui hyvin metallille, hiukan ehkä mietti nostamista, mutta tuli laukalla sivulle. Nousi seisomaan irti-käskyllä. Mutta olen niin onnellinen, että haki kapulan noin hienosti. Treeneissä, kun meinaa tiputella metallista yms.

8. Tunnistusnouto: 0 (x4) -> Merkkasi oman, mutta nosti kuitenkin viereisen kapulan. Epävarmuutta.

9. Kauko-ohjaus: 0 (x4) -> Tarvitsi kaksi käskyä ensimmäiseen m-i -vaihtoon. I-s onnistui, mutta sitten Caro teki jättimäisen loikan jonkun lentäneen ötökän perään ja eteni varmaan 1,5 metriä. Tuomari hörähti nauruun, samoin minä itse. Ja ei siitä lopustakaan tullut yhtään mitään  Ei voinut kuin nauraa!

10. Kokonaisvaikutus: 8 (x1)

Yhteensä pisteitä kertyi siis 167, eli ei tulosta VOI-luokasta. Kolme nollaa VOI-luokassa tarkoittaa automaattisesti sitä, ettei tulosta tule. Jaksan kuitenkin uskoa siihen ykköstulokseen, suurin osa liikkeistä on erittäin hyvällä mallilla. Nyt vahvistamme tunnaria ja kaukoja. Äärettömän tyytyväinen olen siihen, että Caron vire kesti hyvänä koko suorituksen. Seuraava tokokoe on 30.10. Lappeenrannassa, josko siellä sitten saisimme kaikista liikkeistä pisteitä (ja hyviä sellaisia)

Kokeen jälkeen ajelimme Saimaanharjulle, ja kävimme lenkillä Suskun & Blackyn ja Pepin kanssa. Mukana oli myös bcu Kosti (Story Goes Dirty Dancing), joka rakastui palavasti Vaniin lenkin aikana. Vani leikki jälleen vaikeasti tavoiteltavaa, mutta pientä lämpeämistä oli jo havaittavissa.