Meille avautui hieno mahdollisuus käydä kokeilemassa paimennusta Rantasalmella. Vani lähti "paimenkoiraksi" ja Caro turistiksi. Hyppäsimme aamulla Mirkan & Rapen kyytiin. Paimennusta lähtivät kokeilemaan myös Marika, Nemo ja Waara, joten meillä oli iso auto täynnä naisia ja koiria :-) Perillä meille näytettiin, kun kaksi aivan mahtavaa bordercollieta (lammastilan omat koirat) paimensi isoa lammaskatrasta. Oli aivan mahtava näky! Samalla jouduimme itsekin, eli pelkät ihmiset, liikuttelemaan samaa lammaslaumaa. Tarkoituksena oli näyttää meille, miten lampaat reagoivat ihmiseen ja alkavat liikkua.

Tuon jälkeen katraasta erotettiin pienempi porukka lampaita, ja pääsimme kukin kokeilemaan sitä, miten koirat reagoivat lampaisiin ja alkaako sieltä näkyä merkkejä "syttymisestä". Tämän toistimme kahdesta kolmeen kertaan. Vani ei kyllä osoittanut minkäänlaisia merkkejä siitä, että olisi kiinnostunut lampaista. Se kuljeskeli aivan kuin päiväkävelyllä, nuuskutteli maata ja merkkaili *allekirjoittanut pyörittelee silmiään*. Tuo oli kyllä aika jännää, kun Vani yleensä reagoi kaikkeen ja luulisi lampaidenkin kiinnostavan. Pari kertaa kokeilimme, mutta Vanin ainoa reaktio lampaisiin oli muutama "räyh", jotka selkeästi tulivat silloin, kun lampaat olivat Vanin mielestä liian lähellä. Tuolla äänellä se sai lampaat liikkumaan. Henkilö, joka oli meitä opastamassa, sanoi, ettei Vanilla suoraan sanottuna ole sitä paimennusviettiä taustalla. Hän ei myöskään osannut tulkita tuota räyh-hommaa sen suuremmin. Oli kuulemma outo tapa reagoida.

Mukava oli kyllä seurailla sekä meidän oman poppoon koirien suhtautumista lampaisiin. Lisäksi välissä kävi muutama muukin kokeilemassa paimennusta. Päivä oli kyllä tosi mukava, vaikka Vanista ei nyt taida olla paimenkoiraksi  Taidamme keskittyä jatkossa agilityyn ja tokoon, niihin tuolla on kyllä enemmän taipumuksia.