Sintin takajalan oireet jatkuivat viikonloppuna, joten varasin maanantaina sille ajan täksi päiväksi lisätutkimuksiin. Nyt tuo vaiva on vähän muuttunut, koska välillä ontuminen saattaa tulla levon jälkeen ja välillä rasituksen (kun liikkuu enemmän sisällä tai ulkona hihnassa). Mentiin aamukahdeksalta eläinklinikalle (taidetaan kohta saada vakioasiakaskortit sinne), ja sanoin eläinlääkärille suoraan, että minua hirvittää noin pienen pennun rauhoittaminen (olin jopa pikkuisen paniikissa, hävettää myöntää). Eläinlääkäri joutuikin sitten pikkuisen rauhoittelemaan minua (  ) ennen kuin pistettiin rauhoitepiikki Sinttiin. Ell huomasi Sintin liikkeissä epäpuhtautta, joten en ole kuvitellut asioita. Lisäksi Sintti aristi edelleen reiden tunnustelua. Nopeasti pikkuinen meni unten maille, ja ryhdyimme kuvailemaan sitä. Otimme kuvat niin lonkista, polvista kuin selän takaosasta. Ei siellä mitään ihmeellistä sitten näkynyt. Lonkat kuulemma näyttivät hyviltä tuon ikäisen koiran lonkiksi (kun eivät ne ole vielä lähellekään valmiit), myös muut kuvat näyttivät normaaleilta. Tällainen diagnoosi tuli:

"Jatkohoito: ontuu edelleen vasenta takajalkaa. Aristaa reiden tunnustelua. Röntgenkuvaus rauhoituksessa: ei luusto- tai nivelvaurioita todettavissa. Jatka lepoa, ja jos ontuma ei ole täysin hävinnyt noin viikon kuluttua, suosittelen jatkotutkimuksia ortopedillä (esim. ell Esa Kesti, Kouvola)."

Onneksi vikaa ei nyt löytynyt luustopuolelta, mutta ikinähän ei voi olla varma. Yritämme edelleen ottaa rauhallisesti, ja toivon, ettei olisi mistään vakavammasta kyse. Sintti painoi nyt tasan 10 kiloa, joten ei se enää mikään sintti ole  Mieli meinaa olla vähän maassa, kun on kurjaa pitää noin energisessä iässä oleva pentu sisällä ja yrittää estää riehuminen. Mutta eihän tässä oikein muuta mahda....

Sintti alkoi muuten itse heräillä rauhoituksesta jo kuvauspöydällä. Sille annettiin herätepiikki, mutta kyllähän ne nukkui sitten johonkin kolmeen asti. Ja sitten olikin meno päällä koko illan, vaikeaa on tuon pitäminen rauhallisena, ei voi muuta sanoa!