Sintti sai pikaisesti ajan Kouvolaan, ja tänään ajelimme Esa Kestin luo näyttämään ontuvaa takajalkaa. Marika lähti onneksi mukaan henkiseksi tueksi, ja onneksi lähtikin, kun kauhea jännitys iski ajomatkalla. Kesti otti meidän vastaan puoli neljältä. Heti vastaanottohuoneessa hän katsoi Sintin liikkeitä takaapäin ja näki ontumisen. Sen jälkeen Kesti taivutteli ja tutki molempia takajalkoja. Hänen mukaansa Sintti aristi selvästi vasemman polven taivuttamista, polvi oli myös turvoksissa. Lisäksi polvessa oli hyvin lievästi löysyyttä, se oli siis löysempi kuin oikea polvi. Kesti halusi ottaa tietokonetomografialla kuvat Sintin polvista, joten pikkuinen nukutettiin. Kävimme kuvaamisen aikana syömässä. Kun palasimme takaisin, Sintti oli saanut herätepiikin, mutta ihan kuutamolla se vielä oli. Pinkki kääre koristi toista etujalkaa, missä tippa oli ollut. Kestin mukaan polven luustossa ei ole poikkeamaa, ja diagnoosiksi nousi osittainen ristisidevamma (perustuen juuri tuohon polven löysyyteen). Tällaisen hoito-ohjeen saimme:

Oletusdiagnoosi osittaisesta ristisidevammasta. Aloitetaan Cartrofen-pistoshoitosarj, 4 pistosta viikon välein. Omistaja pistättää kaksi seuraavaa itse viikon välein. Kontrollikäynti 4. pistoksen yhteydessä. Kipulääkitys tabl. Rimadyl 20 mg 1 tabl. x 2/vrk kahden viikon ajan, ei kuitenkaan samana päivänä Cartrofen-pistoksen kanssa. Rajoitettu liikunta hoidon aikana. Kontrollisoitto hoidon edistymisestä vastaanotolle viikottain.

Sintti sai ensimmäisen Cartrofen-pistoksen ennen kuin lähdimme ajelemaan takaisin Lappeenrantaan. Sintti joutuu tosiaan nyt häkkilepoon, koska se ei saa riehua yhtään hoidon aikana. Tarpeilla se käy hihnassa, eikä mitään ylimääräistä liikkumista saa tulla. Toivon todella, että diagnoosi on oikea ja saisimme näin "pienellä" Sintti-Maarian tai Kinttu-Maarian kuntoon  Minusta tuntuu, että tuo häkittäminen on allekirjoittaneelle vaikeampaa kuin itse potilaalle. Nyt vain on tarjottava Sintille aivotyötä, kuten Kesti sanoi: Jalka on kipeä, ei pää. Kotiin ajelin vähän sekavissa tunnelmissa, kauhea harmistus päällimmäisenä mielessä, kun joutuu noin nuoren koiran pistämään liikkumattomaksi. Onneksi Sintti on kuitenkin ehtinyt nähdä jo paljon erilaisia tilanteita ja muutenkin sillä on pääkoppa sekä hermot kohdillaan. Neiti nukkui olohuoneen matolla koko illan, syödä se jaksoi, mutta muuten unilääke vaikutti vielä paljon. Kiitokset Marikalle seurasta ja tuesta! Kiitin kyllä myös sitä, että olen ottanut Sintille vakuutuksen. Tutkimus olisi maksanut 780 euroa, mutta nyt selvisimme "vain" parilla sadalla...